UEFA Liga konferencije

Ulazimo sa stavom da je 0:0: Trener APOELA-a ne gradi taktiku na pobedi u prvom duelu sa Novosađanima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.08.2023 21:44
Ulazimo sa stavom da je 0:0: Trener APOELA-a ne gradi taktiku na pobedi u prvom duelu sa Novosađanima Guliver/AP Photo/Luis Vieira

Fudbaleri APOEL-a u boljem položaju od Vojvodine dočekuju drugu utakmicu 2. kruga kvalifikacija za Ligu konferencije (3. avgust, 20.00, TV Arena 1 Premium), jer su dobili duel pred svojom publikom, ali njihov trener Sa Pinto ne misli da ima prostora za bilo kakvo opuštanje.

Naprotiv, tvrdi da će od svog tima tražiti još jedno dobro izdanje i novi trijumf nad domaćinom iz Novog Sada. 

"Uprkos pobedi u prvoj utakmici dvomeč je još otvoren. Odgovara nam i remi, ali smo u Novi Sad stigli sa ciljem da pobedimo. Ukoliko nam protivnik dozvoli, imaćemo isti posed i mentalitet, to jeste naš cilj. Želimo da igramo kao u prvoj utakmici gde smo dominirali i imali šanse. Ne menjamo našu filozofiju, a ona je da idemo na pobedu u svakoj utakmici. Nikada ne igram na nerešeno jer 90% klubova sa takvim pristupom gubi", reči su Portugalca. 

Nekadašnji strateg Crvene zvezde dobio je prošle sedmice dodatne informacije o potencijalu izabranika Radoslava Bataka.

"Moramo da po kvalitetu budemo na istom nivou kao u prvom duelu, ali da iskoristimo više šansi. Neophodno je da obratimo pažnju na kontranapade Vojvodine jer su veoma opasni iz tog segmenta, ali umeju da zaprete i iz statične faze. Očekujem presing i ofanzivu protivnika na početku jer je Vojvodini potrebno da postigne gol i iz te perspektive moramo da budemo oprezni. Znamo sve o Novosađanima i oni znaju sve o nama. Optimisti smo, moramo da budemo na potrebnom nivou mentalitetom, srcem i koncentracijom".

Pinto očekuje da će njegova ekipa rasti iz meča u meč, u nastavku sezone, na svakom pa i na mentalnom planu. 

"Ulazimo u utakmicu sa stavom da je 0:0 iako smo pobedili u prvoj utakmici i rival je u situaciji da mora da juri zaostatak. Ne možemo da kontrolišemo sve, ali možemo ono što je do nas, proučili smo dobro rivala i veoma smo motivisani", najavio je šef stručnog štaba APOEL-a.