UEFA Liga konferencije

Liga konferencija: Imobile je majstor, Lacio dobio Kluž sa igračem manje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.02.2023 23:05
Liga konferencija: Imobile je majstor, Lacio dobio Kluž sa igračem manje Tanjug/AP Photo/Andrew Medichini

Lacio ima Ćira Imobilea, golgeter je ponovo bio ključni čovek u pobedi nad Klužom od 1:0 u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige konferencija

Lacijali su dobro otvorili meč protiv Kluža, Sergej Milinković Savić je imao veliku priliku u 8. minutu, a Simon Skufe je uspeo da spreči pogodak. Štoper Patrik je bio neoprezan u 15. minutu, napravio je grub prekršaj i sudija Kreg Pouson je posle konsultacije sa VAR sobom odlučio da mu pokaže put u svlačionicu jer je procenio da je bio poslednji igrač odbrane kada je oborio Krasnićija. To je saseklo domaćina koji je sa igračem manje i dalje kontrolisao meč, ali nije i stvorio neku opasniju priliku za pogodak sve do pred kraj poluvremena.

Felipe Anderson je odlično izveo sloboda udarac, a Ćiro Imobile još jednom pokazao klasu i loptu pored desne stative ubacio u mrežu za vođstvo na poluvremenu. U nastavku je domaćin sačuvao prednost.

Ludogorec je iskoristio prvu priliku protiv Anderlehta i već u 9. minutu poveo, što je bio i konačan ishod. Kiril Despodov je asistirao Igoru Tiagu koji je lako realizovao priliku. Imali su gosti dve prilike u finišu prvog dela, Feršurn se obrukao, a Drejer je pogodio stativu!

Nenad Tomović sa kiparskim AEK-om uspeo je da slomi otpor ukrajinskog Dnjipra u finišu meča i stekne prednost pred revanš za sedam dana. 

Liga konferencija, 1/16 finala

Bodo Glimt - Leh 0:0

Karabag - Gent 1:0 (0:0)
/Andrade 78/

Braga - Fiorentina 0:4 (0:1)
/Jović 45+1, 60, Kabral 79, 90/

Trabzon - Bazel 1:0 (0:0)
/Strigar Larsen 65/

AEK - Dnjepar 1:0 (0:0)
/Garsija 84/

Šerif - Partizan 0:1 (0:1)
/Rikardo Gomeš 45/

Lacio - Kluž 1:0 (1:0)
/Imobole 45/

Ludogorec - Anderleht 1:0 (1:0)
/Igor Tiago 9/

Revanši se igraju 23. februara