UEFA Liga konferencije

Radnički 1923 čeka Mornar ili Dinamo na putu ka Ligi konferencije: Kragujevčani idu u Crnu Goru ili Gruziju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 14:26
fudbaleri Radničkog 1923 čekaju pobednika dvomeča prvog kola kvalifikacija za LK MN Press
fudbaleri Radničkog 1923 čekaju pobednika dvomeča prvog kola kvalifikacija za LK

Trener Feđa Dudić juče je prozvao fudbalere Radničkog 1923 i uvodnim treningom krenuo s pripremama za novu sezonu, a danas je već saznao protiv koga će sa svojim stručnim štabom praviti taktiku za evropsku premijeru.

Kragujevčani će ovog leta prvi put u klupskoj istoriji izaći na međunarodnu scenu i to od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije, gde im je žreb dodelio pobednika iz dvomeča startne runde Mornar (Crna Gora) - Dinamo Tbilisi (Gruzija). 

Kao nepovlašćen, tim iz šumadijske prestonice mogao je da dobije i Kluž (Rumunija), Spartak Trnava (Slovačka) i Ararat (Jermenija), ali je usmeren na takmaca iz komšijske države ili predstavnika nekadašnje sovjetske republike. 

Prvi mečevi ove etape trke za LK predviđeni su za 25. jul, a revanši sedam dana kasnije. Ono što je izvesno jeste da će se Radnički 1923 fudbalskoj Evropi predstaviti najpre kao domaćin, na novom stadionu u Leskovcu, a onda gostovati u obližnjoj Crnoj Gori ili dalekoj Gruziji. 

Mornaru će kao i srpskom klubu ova sezone biti vatreno krštenje u kontinentalnoj konkurenciji, zahvaljujući visokom plasmanu u minulom prvenstvu CG, dok Dinamo (T) redovno izlazi u Evropu. Gruzini bi mogli biti u prednosti zbog toga što već "guraju" novu sezonu.