UEFA Liga konferencije

Pirej je slavio, Jovetić i Kovačević prvi evropski trofej posvetili porodicama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 07:47
Stevan Jovetić Tanjug/AP Photo/Thanassis Stavrakis
Stevan Jovetić

Slavio je Pirej do ranih jutarnjih časova, Olimpijakos je osvojio UEFA Ligu konferencija, svoj prvi evropski trofej u istoriji. Ajuf El Kabi je golom u 116. minutu ispisao istoriju atinskog kluba i na onih 75 trofeja iz Grčke dodao ovaj prvi evropski koji je umeo da se proslavi.

Stevan Jovetić je igrao i za Fiorentinu i sinoć za Olimpijakos, nosio je dresove Sitija, Intera, Sevilje, Monaka, Herte, ali i njemu je kao i klubu prvi evropski trofej u karijeri. 

"Osećam se neverovatno, ne mogu to opisati. Dugo sam čekao da osvojim ovako nešto, baš kao i Olimpijakos. Izbacili smo Fener, Makabi i mnoge druge sjajne timove. Aston Vilu! To je veliko dostignuće", istakao je Jovetić.

Marinakis časti pet miliona evra

Emocije su preplavile sve u Olimpijakosu. Od predsednika Vangelisa Marinakisa, koji je sa bine vikao "Živeo Trilos, živeo Pirej, živela Grčka", preko mirnog trenera Hoze Luisa Mendilibara, do igrača koji plakali "kao kiša" i pevali "kao ludi".

Međutim, kako pišu grčki mediji, predsednik Marinakis je odlučio da će premija za igrače i stručni štab za osvajanje istorijskog prvog trofeja biti pet miliona evra.

Trofej je posvećen najmilijima.

"Ovu pobedu posvećujem porodici i svom ocu koji više nije sa nama. Trebalo bi da slavimo i uživamo. Moja supruga zna kroz šta sam sve prošao i uvek je bila uz mene. Ovu pobedu posvećujem svojoj deci. Tako sam ponosan zbog svega", rekao je nekadašnji igrač Partizana.

Sportski direktor Darko Kovačević je sa Juventusopm osvojio Ingtertoto kup, pa je i njemu praktično lovo prvi pravi evropski naslov. Nosi velike zasluge za trofej jer je preuzeo funkciju kada je klubu pretila jedna od najgorih sezona, doveo je trenera Hoze Luisa Mendilibara, a ovaj preporodio tim i ispunio višedecenijski san Helena.

"U jednom momentu sam počeo da zamišljam ovakvo veče. Dolaskom Mendilibara sve je počelo da se menja, igrači su doprineli ovom uspehu, napredovali su individualno i kao tim. Ovo što se desilo Olimpijakos je zaslužio, zato slavimo, trofej posećujemo porodicama, navijačima, Grčkoj. Imamo sjajnog poredsednika koji nikad ne odustaje, odličnog trenera, igrače. Grčka je ovo zaslužila. I nećemo stati na ovome, Olimpijakos uvek pred seeb postavlja najviše ciljeve", istakao je Kovačević za grčke medije.