UEFA Liga Evrope

Žreb za grupnu fazu Ligu Evrope na Areni: TSC čeka paklena konkurencija, mogući rival i slavni Liverpul

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.09.2023 08:44
Žreb za grupnu fazu Ligu Evrope na Areni: TSC čeka paklena konkurencija, mogući rival i slavni Liverpul MN Press

Fudbaleri TSC-a nisu se dugo zadržali u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gde su naleteli na jaču ekipu Brage, ali su i pre tog dvomeča znali da će prvi put u istoriji kluba iz Bačke Topole dočekati jesen na međunarodnoj sceni. A, danas će saznati i protiv koga im sleduje najmanje šest utakmica u Ligi Evrope, jer će žrebom u Nionu (13.00, TV Arena 1 Premium) dobiti rivale u nekoj od grupa drugog po rangu UEFA takmičenja. 

Želja je mnogo, neke ekipe su za potpuno izbegavanje, druge se pak čine prijemčivijim za borbu, ali jedino sigurno je da će Žarko Lazetić i njegovi izabranici biti "izvučeni" iz četvrtog "šešira". Kao i da se ne mogu sastati sa timovima iz istog. 

Obrni, okreni TSC čeka paklena konkurencija, jer je u LE završilo pregršt moćnih klubova, što na nacionalnom što na evropskom nivou, sa sve višestrukim vladarom Starog kontinenta - Liverpulom. 

Prvi šešir: Vest Hem (Engleska), Liverpul (Engleska), Roma (Italija), Viljareal (Španija), Bajer Leverkuzen (Nemačka), Atalanta (Italija), Ajaks (Holandija), Rendžers (Škotska);

Drugi šešir: Ren (Francuska), Betis (Španija), Olimpik Marsej (Francuska), Olimpijakos (Grčka), Sporting Lisabon (Portugal), Slavija Prag (Češka), Karabag (Azerbejdžan), LASK (Austrija);

Treći šešir: Makabi Haifa (Izrael), Frajburg (Nemačka), Šerif (Moldavija), Sparta Prag (Češka), Brajton (Engleska), Union Sen Žiloa (Belgija), Molde (Norveška), Šturm (Austrija);

Četvrti šešir: TSC (Srbija), Servet (Švajcarska), Panatinaikos (Grčka), Rakov (Poljska), Aris Limasol (Kipar), Tuluz (Francuska), AEK (Grčka), Heken (Švedska).

Mečevi grupne faze igraće se 21. septembra, 5. i 26. oktobra, 9. i 30. novembra, te 14. decembra. TSC će kao domaćin igrati svoje utakmice na stadionu u Bačkoj Topoli, nakon što su čelnici kluba uspeli da ubede UEFA da stadion zaslužuje posebnu dozvolu, iako prvobitno nije ispunjavao kriterijume za grupnu fazu.