UEFA Liga Evrope

Parižani rekli DA! Al Hilal daje milijardu evra za Mbapea!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.07.2023 19:18
Parižani rekli DA! Al Hilal daje milijardu evra za Mbapea! Tanjug/AP Photo/Franck Fife/Pool Photo

Sve je manje spekulacija u potencijalnom transferu Kilijana Mpabea. Za usluge brozonogog napadača Pari sen Žermena ozbiljno je zaintereseovan Al Hilal, koji je na ime obeštećenja spreman da izdvoji 300 miliona evra, a prema poslednjim informacijama ta svota biće dovoljna Francuzu da najzad napusti Park Prinčeva!

Kako navode engleski mediji, "sveci" su prihvatili ponudu sa Bliskog Istoka, naročito zbog činjenice da Francuz ulazi u poslednju godinu ugovora. On je protekle dve sezone javno isticao da želi da se oproba u nekoj novoj sredini. Real Madrid je bila njegova prva opcija, ali prema svemu sudeći, okrenuo se bogatijoj ponudi Al Hilala, koji mu nudi vrtoglavih 700 miliona evra po sezoni! Sa sve prihodima od reklama.

 

Čelnici Al Hilala poslali su danas zvaničnu ponudu Pari sen Žermenu, koji je svojevremeno platio napadača 180 miliona evra, a s obzirom da Mpabe nema nameru da ostane u Francuskoj, novi, rekordni transfer u Saudijskoj Arabiji možemo očekivati već u narednih nekoliko dana, a možda i sati...

Podsetimo, u klubu iz Rijada igra Sergej Milinković-Savić, koji se u nedavnoj pobedi Al Hilala nad Al Kuvajtom (4:2) upisao u listu strelaca i to samo dva minuta nakon prvog zvižduka, dok je transfer Aleksandra Mitrovića "već nekoliko dana u vazduhu".