Liga 1

Mbape objasnio: Ostao sam u PSŽ zbog Mundijala u Kataru, sada idem dalje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.05.2024 10:41
Kilijan Mbape Guliver/AP Photo/Peter Dejong
Kilijan Mbape

Kilijan Mbape oprostio se od Pari sen Žermena duplom krunom u Francuskoj. Čeka se da postigne dogovor sa klubom oko otpisivanja nagrade i jedne plate, što je kumulativno 80 miliona evra pa da dobije dozvolu da se objavi ime novog kluba. Real Madrid ga očekuje raširenih ruku, doček je spreman samo što se Madriđani nadaju da će uspeti da to učine do 7. juna kako ne bi ometali igrača u pripremi za UEFA EURO. Ako ne dobiju zeleno svetlo od PSŽ-a, moraće da sačekaju 1. jul kada ističe ugovor igraču.

Mbape će 1. juna na Vembliju gledati buduće saigrače na finalu UEFA Lige šampiona protiuv Borusije iz Dortmunda, ali za "CNN" nije davao prognozu.

"Gledaću utakmicu kao i bilo ko drugi. Kada voliš fudbal, onda gledaš sve utakmice. Ja gledam fudbal kada god imam vremena. Francusku, englesku, špansku, nemačku, italijansku... Sve lige. Tako da, naravno da ću gledati finale Lige šampiona", rekao je diplomatski Mbape.

Objasnio je 25-godišnji Parižanin zašto 2022. nije prešao u Real Madrid iako je to delovalo kao gotova stvar.

"Bilo je to više od samog ostanka u Pari Sen Žermenu. Bilo je to zbog Svetskog prvenstva u Kataru, kao i mnogih drugih stvari koje su tada bile aktuelne. Velika i teška odluka, a u karijeri nekada morate da donesete tešku odluku. Ali, ne žalim zbog nje. Postao sam najbolji strelac u istoriji Pari Sen Žermena i želim da pamtim samo lepe stvari. Nije to bila jednostavna situacija i nikome ne bih poželeo da se nađe u sličnom položaju".

Sada je druga situacija.

"Samo želim da budem srećan. Prvi put ću napustiti svoju zemlju i biće to ogromno iskustvo za mene. Jedva čekam da budem u svom novom klubu. Želim da osvajam trofeje, kada pričate o fudbalu - pričate o osvajanju trofeja. Trenutno i dalje imam ugovor sa Pari Sen Žermenom, ali svi znate da će on uskoro isteći, pa ćemo videti šta će se dalje dešavati", ostao je Embape zagoneta.