UEFA Liga Evrope

Balša Koprivica trejdovan u Los Anđeles: Klipersi otkupili prava na centra Partizana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 13:41
Balša Koprivica trejdovan u Los Anđeles: Klipersi otkupili prava na centra Partizana MN Press

Tokom prve večeri prelaznog roka u NBA ligi, videli smo brojne zanimljive transfere, poput selidbe Brusa Brauna u Indijanu, da bismo u ranim jutarnjim časovima dobili informacije od američkih medija koje će možda više interesovati srpske navijače, a naročito fanove Partizane.

Naime, kako se navodi, košarkaš Partizana Balša Koprivica, čiju su karijeru obeležile brojne povrede, zbog čega između ostalog nije uspeo da pokaže sav svoj potencijal, nosiće ubuduće dres LA Klipersa, ukoliko bude odlučio da zaigra u NBA ligi. Franšiza iz Los Anđelesa odlučila je da otkupi prava na srpskog centra od Detroita i to za novčanu kompenzaciju od 2 miliona dolara, pošto se uklapa u viziju Pistonsa.

Podsetimo, momak iz Beograda trejdovan je 2021. godine od strane Šarlota kao 57. pik sa drafta, ali je ubrzo prosleđen u Detroit, franšizu koja se godinama unazad muči da formira ekipu vrednu šampionskih ambicija. Sezonu Balše Koprivice, podsetimo, obeležile su brojne povrede. Najpre je doživeo prelom šake, pa potom je dobio i mononukleuzu, koja mu je dijagnostifikovana po povratku na teren, zbog čega je i proveo toliko vremena sa parketa.

Prošle sezone u Evroligi upisao je svega šest nastupa, sa po četiri minuta na terenu, što mu je bilo dovoljno tek za po jedan poen i skok u proseku. Sa Partizanom ima još godinu dana važećeg ugovora, pa ostaje da se vidi, kakve su ambicije Koprivice u budućnosti. Hoće li ostati u Beogradu, gde bi nastavio da radi sa najtrofejnijim trenerom Evrope, ili će šansu tražiti "preko bare", gde bi, bez sumnje, imao daleko veću konkurenciju sa nadolazećim mladim nadama iz koledž košarke?