UEFA Liga Evrope

Gudelj pred finale Lige Evrope: Sevilja ima poseban odnos sa ovim takmičenjem, niko ne želi trofej više od nas

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

31.05.2023 19:57
Gudelj pred finale Lige Evrope: Sevilja ima poseban odnos sa ovim takmičenjem, niko ne želi trofej više od nas TV Arena sport/ Screenshot

Štoper Sevilje, Nemanja Gudelj, govorio je pred finale Lige Evrope koje njegova ekipa igra protiv Rome od 21.00 uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium.

Srpski as prokomentarisao  je prvo kako se Hose Mendilibar snašao od momenta kada je preuzeo Sevilju.

"Mislim da se odlično snašao. Ako pogledamo rezultate, baš su izvanredni, svaka čast celom stručnom štabu i ekipi. Imali smo tešku sezonu, pogotovo na početku i kada pogledamo sada kraj kada se u ligi borimo za Evropu i igramo finale Lige Evrope, mnogi ne bi verovali, ali to je veličina ovog tima i ovog kluba. Kad svi misle da se ne može i da je teško, tad u stvari ekipa ustane i to je opet sada slučaj. Sve je krenulo na bolje od kada je došao Mendilibar i to se vidi".

Mendilibar je treći trener ove sezone koji predvodi Sevilju.

"Trener je pričao sa svima nama kada je došao, osećao sam se super jer sam imao to neko samopouzdanje, igrao sam cele sezone, dao sam par lepih i bitnih golova. Mendilibar je pokazao da veruje u mene i ja sam samo nastavio da dajem sve od sebe na savakom meču, na kojoj god poziciji da igram", rekao je Gudelj.

Govorio je Gudelj i o svojoj igri tokom ove sezone.

"Mislim da mi je ovo u Sevilji najbolja sezona. Jedna od najboljih u karijeri. Došao sam u godine kada sam fizički najspremniji, imam i iskustva i sve to zajedno opravdava ono što kažu da si od 28 godine pa do tridesetih u najboljoj formi. Dajem uvek sve od sebe, ove godine sam maltene stalno na poziciji štopera, iako sam ranije uvek bio zadnji vezni, ali odgovara mi i pozicija na kojoj igram, osećam se kao kod kuće".

Istakao je i veličinu kluba.

"Ovaj klub ima u sebi to da se nikad ne predaje i to uvek pokazujemo. Mislim da i ova sezona to pokazuje, da je simbol kluba postalo to da nikada ne odustajemo. Imali smo periode loše igre gde su svi mislili da ovu sezonu možemo da bacimo u smeće, a u stvari je isred nas finale Lige Evrope".

Ako Sevilja osvoji Ligu Evrope, Gudelj će morati da doradi već postojaću tetovažu

"Inače imam mnogo tetovaža koje imaju značaj, prošli put kad smo osvojili odmah sam znao da ću uraditi trofej Lige Evrope sa datumom ispod, ako osovjimo moraću nešto da dodam, neki datum ili nešto, nema još mnogo mesta za tetovaže", kroz smeh je rekao Gudelj.

Gudelj je dodao i da mu Španija izuzetno odgovara.

"Ima posebno mesto u mom srcu. Ja sam naučio španski još kao mali i onda je sve bilo lakše kada sam došao ovde, nisam bio stranac. Klub me je prihvatio kao deo porodice i osećao sam se kao kod kuće. Došla mi je i porodica kasnije i svima nam je super".

Pokušao je srpski reprezentativac i da objasni uspehe Sevilje u Ligi Evrope.

"To me često pitaju. Klub ima neki poseban odnos sa Ligom Evrope i to je teško objasniti. Kao da ekipa dobije krila i jasno je da klub ima neku konekciju sa Ligom Evrope. Znamo da niko više od nas ne želi da podigne taj trofej i zato mislim da je tokom svih ovih godina klub imao mnogo uspeha", zaključio je srpski as.