UEFA Liga Evrope

Finale Kupa Srbije na Areni sport: Čukarički traži iznenađenje, Zvezda triplu krunu

komentari (0)

Izvor: Tanjug

25.05.2023 09:53
Finale Kupa Srbije na Areni sport: Čukarički traži iznenađenje, Zvezda triplu krunu MN Press

Finale Kupa Srbije između Crvene zvezde i Čukaričkog odigraće se od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić" uz direktan prenos na TV Arena 1 Premium. Crvena zvezda je već obezbedila titulu u Superligi Srbije, a želi da trijumfom u Kupu osvoji treću uzastopnu duplu krunu.

"Očekujem dobru utakmicu, termin je evropski, da se polako privikavamo na ono što ekipu očekuje na jesen. Rival je mlada i poletna ekipa, željna dokazivanja i borbe za preostali trofej u sezoni", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević uoči finala Kupa Srbije.

Zvezda je ove sezone ostvarila tri pobede protiv Čukaričkog, ali Milojević smatra da to u finalu Kupa nije nikakva prednost.

"Kup je najmasovnije takmičenje gde i manji timovi iz nižih rangova vide svoju šansu i idu preko maksimalnih mogućnosti. Kad spustite gard i niste na maksimumu, to može da bude problem i zato pozivam na oprez i odgovornost", zaključio je Milojević i najavio da će na teren izvesti najjači tim.

Čukarički, koji je pre osam godina osvojio trofej pobedom u finalu protiv Partizana, takođe na stadionu "Rajko Mitić", igraće bez trojice pozajmljenih igrača Zvezde (Zoran Popović, Radovan Pankov, Vladimir Lučić), suspendovanog Sambu Sisoka i povređenih Stefana Kovača i Ibrahima Ndajea.

"Očekuje nas praznik fudbala, Zvezda je svakako favorit zbog svega što je uradila ove godine, osvojila titulu, ali to ne umanjuie naš uspeh i verujem da imamo šanse da osvojimo trofej. Sve utakmice smo do sada igrali u gostima, sve pobedili, bez primljenog gola. Sad nas čeka finale, jedna utakmica, autsajderi smo, ali sigurno ćemo biti bolji nego na prethodnim utakmicama. Daćemo sve od sebe, ovakve prilike se pružaju možda jednom u životu i da probamo da oavojimo trofej", rekao je trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez uoči finala Kupa Srbije.

Finale Kupa Srbije sudiće Milan Mitić, a njegovi pomoćnici će biti Čedomir Andrejić i Miloje Milićević.