UEFA Liga Evrope

Edvardsu preti zatvorska kazna od 18 meseci: As Minesote "napao" obezbeđenje nakon eliminacije u Denveru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.04.2023 18:03
Edvardsu preti zatvorska kazna od 18 meseci: As Minesote "napao" obezbeđenje nakon eliminacije u Denveru Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Taman što se stišala bura u NBA ligi, nakon drame koju su pravili košarkaši Memfisa Dža Morant i Dilon Bruks uoči starta plej-ofa, podigla se nova prašina na najvećoj košarkašoj pozornici sveta, a u centru pažnje našao se nekadašnji prvi pik, Entoni Edvards.

Mladi košarkaš nedavno je ispao sa Minesotom u prvom kolu plej-ofa od Denvera, koji je slavio sa 4:1 u seriji, a ranu eliminaciju nije podneo lako. Naime, posle poraza u petoj utakmice serije u Koloradu, Edvards je u afektu podigao stolicu i na putu ka tunelu "bacio" istu u pravcu obezbeđenja.

Tom prilikom zakačio je dve devojke koje su stajale iza terena, a prema poslednjim informacijama, zbog toga bi sada mogao da se nađe pred sudom. Naime, pripadnice obezbeđenja izjavile su za američke medije da ih je Edvards povredio kada je bacio stolicu u njihovom pravcu, a navodno su spremne da pravdu potraže na sudu.
 

 

Kako navodi "TMZ" sports, Edvards je suočen sa napadom trećeg stepena, koji prema zakonima u Denveru može da nosi i zatvorsku kaznu od čak 18 meseci, kao i novčanu od 1.000 dolara. Prema svemu sudeći, košarkaš Minesote će radije izabrati ovu drugu soluciju, a navodno će se pred sudom izjasniti u junu, kada se očekuje prvo ročište.