UEFA Liga Evrope

Drama u Dalasu, trejd Dončića na pomolu? Slovenac nezadovoljan - Denver nerealna destinacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2023 18:19
Drama u Dalasu, trejd Dončića na pomolu? Slovenac nezadovoljan - Denver nerealna destinacija Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Loša forma Dalasa i nervoza unutar kluba, gde se Luka Dončić često pominje kao jedan od vinovnika svih problema, pokvarili su atmosferu u taboru Maveriksa, koji su, uzročno, ostali bez plej-ofa ove sezone, uprkos velikim očekivanjima navijača.

Iako su mnogi ljubitelji košarke sa nestrpljenjem očekivali da vide Slovenca i Kajrija Irvinga kako se bore za šampionski prsten, odlukom vlasnika kluba Marka Kjubana, ekipa iz Teksasa "prodala" je meč sa Čikagom i tako ostala bez šanse da se nađe u plej-in turniru, koji će trajati od utorka do petka naredne nedelje.

Ovakav rasplet događaja retko ko je mogao da očekuje početkom februara kada je Irving stigao u Dalas. Međutim, taj transfer promenio je atmosferu u svlačionici, a prema navodima američkih medija, mogao bi da utiče i na status Slovenca u Dalasu ovog leta.

Naime, kako navode novinari ESPN-a, izvori bliski Maveriksima, otkrili su da bi Dončić mogao da zatraži trejd po okončanju NBA sezone, uprkos činjenici da je prošlog leta sa ekipom iz Teksasa dogovorio petogodišnju saradnju vrednu 215 miliona dolara.

 


"Izvori iz kluba su obavestili ESPN da postoji strah da bi Dončić, koji je javno i privatno pričao o tome da je frustriran kako se sezona bližila kraju, mogao da razmotri da zatraži trejd u leto 2024. godine, posebno ako Dalas ne bude napravio očekivani napredak do tada", preneli su američki mediji i dodali da su se prvi problemi unutar kluba javili posle neočekivanog poraza Dalasa od Šarlota krajem marta.

Prema pisanjima američkih medija, Slovenac je nezadovoljan radom uprave kluba, koja mu je prošlog leta garantovala pojačanja, a prema svemu sudeći ni dolazak osmostrukog Ol-star igrača, nije po meri momka iz Ljubljane. Podsetimo, finalista Zapada odlično je počeo sezonu i dugo je bio na vrhu konferencije, da bi nakon dolaska Irvinga zabeležio čak 18 poraza, što mu, uz devet pobeda, nije bilo dovoljno za mesto u doigravanju.

U međuvremenu, zbog svog odličnog odnosa sa Nikolom Jokićem, pojavili su se tračevi u Denveru, da bi Dončić od naredne sezone mogao da zaigra u ekipi iz Kolorada. Ali, ta mogućnost deluje daleko u ovom trenutku, pošto bi uprava Nagetsa za potpis Slovenca, verovatno morala da se odrekne Džamala Mareja i Majkla Portera Džuniora, koji su uz srpskog asa, dugogodišnji nosioci igre lidera Zapada.