NBA

Džejson Kid uzburkao javnost: Vlasnik Dalasa naredio da izgube meč sa Čikagom - teške su poslovne odluke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 14:04
Džejson Kid uzburkao javnost: Vlasnik Dalasa naredio da izgube meč sa Čikagom - teške su poslovne odluke Tanjug/AP Photo/Tony Gutierrez

Trener Dalasa Džejson Kid šokirao je američku javnost, kada je posle poraza od Čikaga, istakao da je namerno izgubio utakmicu od Bulsa  (112:115) i to sve po nalogu vlasnika kluba Marka Kjubana.

Navijači Maveriksa, kao i većina ljubitelja NBA košarke, sa nestrpljenjem se čekali da vide Luku Dončića i Kajrija Irvinga u plej-ofu ove sezone, ali su se porazom od Čikaga, ugasile sve nade prošlogodišnjeg finaliste Zapadne konferencije. 

Ekipi iz Teksasa bile su potrebne obe pobede u preostala dva kola, gde bi u slučaju eventualnog poraza Oklahome, Dalas dobio mesto u plej-inu. Međutim, posle naloga sa "vrha", Džejson Kid je izostavio nosioce igre protiv Čikaga, a na konferenciji za medije je objasnio i zašto.
 

 

 

"Poslovne odluke su nekada teške, ali morate ih donositi. Mi se ovde trudimo da napravimo šampionski tim i odlučeno je da napravimo korak unazad. Ova odluka je došla od mojih šefova i rečeno mi je da ih ispoštujem. Verujemo Marku Kjubanu i Niku Herisonu, oni će sastaviti kockice i dovesti nas u poziciju da možemo da se borimo za šampionsku titulu i to je proces koji danas počinjemo", obrazložio je Džejson Kid.

Naime, da je Dalas obezbedio mesto u plej-inu, izgubio bi šansu da dobije kvalitetno pojačanje tokom NBA drafta, gde će se brojni klubovi boriti da zadrže prednost prvog pika. Ovako je Dalas dobio priliku da bezecuje igrača koji može da bude Top 10 pik, a postoji mogućnost da bude i bolje rangiran, ukoliko sreća pogleda Maverikse na "draft lutriji" tokom leta.