UEFA Liga Evrope

Sergej Semak, trener Zenita, pred utakmicu sa Crvenom zvezdom: Idemo kod naše braće

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.03.2024 19:01
Sergej Semak, trener Zenita Guliver
Sergej Semak, trener Zenita

Sergej Semak, Zenita nije krio zadovoljstvo što će njegov tim sutra igrati protiv aktuelnog prvaka Srbije Crvene zvezde. Dva kluba već godinama neguju prijateljske odnose, a kao kruna došla je i ova utakmica na najvcećem srpskom stadionu "Rajko Mitić" 

"Mislim da postoji bratstvo između nas. Ovo nije fudbalsko, već internacionalno bratstvo. Srbi i Rusi nisu braća samo na rečima, a to se ogleda u svemu. Naravno, drago nam je da posetimo naš bratski narod i što ćemo imati priliku da igramo sa liderom srpskog fudbala. Biće to veoma zanimljivo putovanje u našu bratsku zemlju", rekao je Sergej Semak, trener Zenita. 
Nema sumnje da će oba trenera priliku pružiti igračima sa manjom minutažom, kako bi se uverili u njihovu formu. Zbog obaveza u reprezentaciji crveno-belima nedostajaće nekoliko igrača. 
"Što se tiče utakmica tokom pauze, ovo je odlična prilika za igrače koji nemaju dovoljno mečeva u prvenstvu i Kupu Rusije, da se sada dokažu i pokažu, kako bi konkurisali za mesto u startnoj postavi. Svaka međunarodna utakmica je veoma važna ne samo za nas, već i za našu zemlju i klubove. Drago mi je što imamo priliku da posetimo Beograd i igramo sa veoma dobrim timom."
Neće ni Zenit biti kompletan, Semak na ovoj utakmici ne može da računa na povređene Andreja Mostovoja i Ivana Sergejeva, dok je Mateo Kasijera u Kolumbiji sa reprezentacijom.
"Videćemo kako ćemo da ih zamenimo. Mislim da to ne podrazumeva promene u formaciji. Verujem u igrače koji će dobiti šansu u Beogradu. Na osnovu toga ćemo izabrati taktiku po kojoj ćemo igrati. Što se tiče opcija i zamena, imamo ih dovoljno. Tu su Izidor, Mantuan, Jerohin", zaključio je Semak.