UEFA Liga Evrope

Juventus iz minusa do "demontaže" Salernitane na sitne komade: Crno-beli ostali u trci za trofej Kupa Italije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.01.2024 22:55
Fudbaleri Juventusa Tanjug/Marco Alpozzi/dpa via AP
Fudbaleri Juventusa

Juventus je poslednji učesnik četvrtfinala ovosezonskog Kupa Italije u fudbalu, pošto se očekivanom pobedom nad Salernitanom - 6:1 (2:1), večeras, izborio sa megdan sa Frosinoneom. Odnosno, priključio parovima Fiorentina - Bolonja, Lacio - Roma i Milan - Atalanta.  

Nisu crno-beli na idealan način otvorili susret na svom stadionu, naprotiv, hrabri gosti su posle samo 60 sekundi zatresli mrežu, za šokantnu radost malobrojnih prisutnih pristalica zadnjeg tima na tabeli Serije A. 

Tako što je pribrani Ikvumezi u idealnom trenutku reagovao na katastrofalnu grešku defanzivca "stare dame", pokupio poklonjenu loptu i zabio je iza leđa Perina, utišavši publiku na stadionu u Torinu.

 

 

Međutim, na žalost tima sa najranjivijom odbranom u prvenstvu Italije, to je samo pokrenulo mašineriju Masimilijana Alegrija, počev od brzinskog izjednačenja u 12. minutu. 

Andrea Kambijaso vukao je konce u odličnoj akciji domaćeg sastava, a Fabio Mireti šutem u desnu stranu nadmudrio Fiorila. Pomenuti asistent ubrzo se i sam upisao u strelce.

Danilo je uposlio italijanskog defanzivca, a ovaj zabio loptu uz desnu stativu, dobivši zaslužene aplauze publike za svoj lep i precizan udarac u završnici prvog poluvremena (35). 

Tu, na žalost Salernitane, nije bio kraj njenim mukama, jer je u nastavku još više stradala. Odnosno, platila "kastinsku" razliku u kvalitetu, budžetu, tradiciji, trenutnoj formi... 

Sledeći ju je na centar vratio Danijele Rugani, pošto je odbitkom pocepao središnji deo mreže, u njenom donjem delu. Iz kaznenog prostora, odakle je golmanima teže da love udarce šutera (54). 

Kao da to nije bilo dovoljno, "fenjeraš" SA se "namestio" autogolom, čiji je izvođač bio Dilan Bron (75), u trenucima kada je jedina enigma bila visina već dovoljno ubedljivog slavlja "stare dame".

Na kraju najraspucanije ovosezonske partije ekipe srpskih reprezenhtativaca Dušana Vlahovića i Filipa Kostić (ušli u drugom delu meča), ali i nekoliko sezona unazad, fatalne udarce zadali su Kenan Jildiz (88) i Timoti Vea (90+1).

Pri čemu je prvi od njih na fenomenalan način, solo prodorom po levom boku, potvrdio vrhunsku klasu. I uterao dodatni strah u kosti protivniku, kom Juve stiže u goste već 7. januara, u nastavku prvenstva. 

Zadnji strelac u večerašnjoj goleadi, takođe, pošto je dalekometnim projektilom, od prečku, uhvatio na pavanju protivničkog golmana. Za delirijum na tribinama.