UEFA Liga Evrope

Idemo na pobedu: Sportski direktor Zvezde Mrkela veruje u tim

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.11.2022 20:11
Idemo na pobedu: Sportski direktor Zvezde Mrkela veruje u tim MN Press

Poletela je ekspedicija Crvene zvezde za Francusku, sutra od 18.45 (TV Arena Premium 1) moraju da pobede Monako u Grupi "H" Lige Evrope ukoliko žele da osiguraju nokaut fazu u Evropi. Samo trijjumf nad Francuzima fudbalerima crveno-belih doneće treće uzastopno proleće, mada postoji i opcija da Ferencvaroš ubedljvije pobedi Trabzon u Turskoj nego što Zvezda izgubi u Monaku za treće mesto. 

Sportski direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda Mitar Mrkela nije želeo da se bavi kalkulacijama.

"Nadam se prolasku u nokaut fazu ovog evropskog takmičenja. Idemo na pobedu, daćemo sve od sebe. Odigrali smo dosta dobrih utakmica u ovoj grupi. Ja sam lično jedino bio nezadovoljan porazom od Trabzona u gostima. Već sam nekoliko puta rekao da smo ostale utakmice u grupi dobro odigrali. Nismo zaslužili poraze od Monaka u Beogradu i Ferencvaroša u gostima", rekao je Mrkela novinarima uoči odlaska u Monako.

Prvo mesto na tabeli grupe H drži Ferencvaroš sa 10 bodova, dok je Monako drugi sa sedam. Trabzon i Crvena zvezda imaju po šest.

"Najteže gostovanje je predstojeći meč sa Monakom. Međutim, verujem u ekipu i stručni štab. Verujemo da ćemo odigrati dobar meč i da ćemo pobediti, a ispratićemo šta se dešava na drugom meču", dodao je Mrkela.

Drugoplasirani tim iz grupe će igrati u 1/16 finala Lige Evrope, a protivnik će mu biti neko od trećeplasiranih klubova iz Lige šampiona. Trećeplasirani klub iz grupe H igraće u 1/16 finala Lige konferencija, protiv jedne od drugoplasiranih ekipa iz tog takmičenja, u kom nastupa Partizan.

"Želja je bila da prođemo u nokaut fazu Ligu Evrope, a videćemo kako će sve odvijati i da li ćemo možda nastaviti takmičenje u Ligi konferencija", zaključio je Mrkela.