srb
• najnovije
UEFA Liga Evrope

(VIDEO) TSC doživeo nesrećan poraz od Vest Hema i ostao u igri za nokaut fazu Lige konferencije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 20:38
Saša Jovanović, napadač TSC Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Saša Jovanović, napadač TSC

TSC je položio još jedan veliki evropski ispit, na svojoj "Areni" u jednoj lepoj atmosferi, jeste poražen 0:1 (0:0) protiv Vest Hema u petom kolu Grupe A Lige Evrope, ali su i ostali u igri za nokaut fazu Lige konferencije. Izabranicima Žarka Lazetića ostaće prilika da pobedom nad Olimpijakosom u Atini izbore treće mesto i plasman u plej-of osmine finala Lige konferencije!

Odlična partija u Humskoj nadograđena je kvalitetnim izdanjem protiv osvajača Lige konferencije ne i rezultatom jer je Souček kao i u Londonu bio ponovo koban po srpskog vicešampiona.

Trener TSC-a Žarko Lazetić nije odustao od svojih ideja. Visokim presingom, agresivnošću, igrači srpskog vicešampiona ne samo da su držali goste iz Londona daleko od golmana Ilića, već su iz "drugih osvojenih lopti" imali nekoliko dobrih tranzicija koje u golove nisu pretvorili prvo Uroš Milovanović, pa onda i Aleksandar Ćirković. Obojici je nedostajao bolji završni udarac u veoma dobrim situacijama, pa je golman Fabijanski uspevao da interveniše.

Gosti jesu imali veći posed lopte, ali Vord-Prauz i Paketa nisu uspevali da stvore saigračima nijednu ozbiljniju priliku. Najopasniji je bio naopad i šut Mubame koji je Ilić lako odbranio. Kad se podvuče crta, dovoljno o tome ko je bio opasniji i konkretniji govori i statistika o udarcima na gol 8/4 u korist TSC-a.

Znali su u TSC-u da će Vest Hem dodati gas u nastavku, dobro su se pripremili za to i veoma dobro zatvorili prilaze, čak su "položili ispit za prekid Vord-Prauza", pa ih gosti ni iz tog segmenta nisu ugrožavali u prvih 70 minuta. Dobrom kretnjom, domaćini su imali dve dobre napadačke akcije, ali Milovanović nije uspeo sa 16 metara da matira Fabijanskog.

Nije uspeo TSC da odoli i poslednjem pritisku gostiju i osvoji drugi bod u Grupi A jer je visoki Tomaš Souček u 89. minutu matirao Ilića sa druge stative i doneo Englezima trijumf i prolazak u nokaut fazu Lige Evrope.

 

TSC - Vest Hem 0:1 (0:0)

Stadion: TSC Arena.
Sudija: Alard Lindhut (Holandija).
Strelac: Souček u 89. minutu.

TSC: Ilić - Antonić, Čalušić, Stojić - Cvetković, Radin (od 76. Vulić), Kuveljić (od 76. Vlalukin), Đakovac, Petrović - Ćirković (od 86. Šoš), Milovanović (od 76. Pantović).

VEST HEM: Fabianski - Džonson (od 78. Kerar), Mavropanos, Aguard, Kresvel (od 78. Emerson) - Vord Praus, Souček, Paketa - Fornals, Mubama (od 67. Korne), Benrama (od 67. Ings).

 

Liga Evrope, 5. kolo

Grupa A

TSC - Vest Hem 0:1 (0:0)
/Souček 89/

Frajburg - Olimpijakos 5:0 (4:0)
/Gregorič 3, 8, 36, Sildilja 42, Doan 77/

 

Standings provided by Sofascore

 

(UŽIVO) TSC - Vest Hem

30.11.2023. 20:36

Kraj meča, Vest Hem je pobedio 1:0

Kraj meča, Vest Hem je pobedio 1:0.

30.11.2023. 20:35

89. minut: GOOOL!! Vodi Vest Hem 0:1, strelac Souček

Šteta za TSC, Souček je kao i u Londonu biuo koban po srpskog vicešampiona, sa druge stative je matirao Ilića.

30.11.2023. 20:23

80. minut: TSC sve bliži osvajanju boda

TSC odoleva napadima gostiju. Odlično brani i prekide, tako da Vest Hem nije imao nijednu izglednu priliku za gol. Doduše, nema više ofanzivnih akcija srpskog tima, ali važno je izdržati ovaj poslednji pritisak.

30.11.2023. 20:00

60. minut: TSC se odlično brani

Vest Hem dominira u polju, ali TSC se sjajno brani i napada čim se ukaže prilika. Milovanović u petercu nije uspeo da primi dobro loptu pa je propala prilika da se ugrozi Fabijanski.

30.11.2023. 19:50

Počelo je drugo poluvreme

Počelo je drugo poluvreme, nema izmena.

30.11.2023. 19:30

45+2. minut: Kraj prvog dela, nema golova

Nema golova na "TSC Areni" u prvom delu. Srpski vicešampion bio je i bolji rival od favorita iz Londona, presingom je neutralisao napade gostiju, a sebi omogućavao polukontre. Ćirković je imao najbolju priliku u 36. minutu.

30.11.2023. 19:16

31. minut: Fabijanski brani udarac Ćirkovića

Veliku grešku Vest Hema nije iskoristio Aleksandar Ćirković. Dobio je poklon loptu na 16 metara, šutirao je pravo u Fabijanskog. Šteta, bila je ovo najbolja prilika na meču.

30.11.2023. 19:06

23. minut: TSC egal sa Vest Hemom

Prošla je prva četvrtina utakmice, TSC je apsolutno egal rival Vest Hemu. Čak i više napada od Engleza. Imali su Šakovac i Milovanović dva udarca sa distance, rival bez prave ofanzivne akcije do sada zahvaljujući dobrom presingu domaćina.

30.11.2023. 18:52

7. minut: Prvi preti TSC

Dobor je ušao u meč TSC, zatvorio je dobro sve prilaze golu, a pripretio preko Milovanovića. Golman Vest Hema je zaustavio njegov udarac.

30.11.2023. 18:45

Počeo je meč u Bačkoj Topoli

Počeo je meč u Bačkoj Topoli.

30.11.2023. 18:19

Žarko Lazetić za Arenu: Mojesu sam ispunio obećanje, poklonio sam mu vino

Žarko Lazetić, pola sata pre meča za TV Arena sport je bio dobro raspoložen.

"Vest Hem u Bačkoj Topoli, odlično smo raspoloženi. Jedva čekamo utakmicu. Celokupna Liga Evrope je satisfakcija, zasluga je naših timova u prošlosti. Nama je čast ne samo da učestvujemo, već da se takmičimo. Spremni smo, puni smo samopouzdanja i nadam se da će igrači to i da pokažu na terenu. Videćemo koliko će nam to Vest Hem dozvioliti", rekao je trener TSC-a.

Pozitivne treme ima, ali plan postoji.

"Treme ima, one pozitvne. Primetio sam da igrači lete posle pobede u Humskoj, zaslužili su. Spremali smo se kao i za ostale mečeve, zavisiće mnogo i od našeg stava. Koliko ćemo dozvoliti Vest Hemu da se razmaše. Ako namiršu krv gotovi smo. Nadam se da ćemo biti agresivni, da ćemo raditi ono što bi trebalo da im zaustavimo kvalitete."

Samo timski se može doći do pozitivnog rezultata.

"Vest Hem ima naverovatne pojedince. Možemo ih braniti samo timski, ne može "jedan na jedan". Probaćemo da defanzivno napravimo viošak. Moraćemo da branimo bočne lopte, Souček je stalno u 16 metara. Moraćemo da branimo bolje i prekide protiv Vord-Prausa koji sve pogađa. Nezadovoljan sam bio u Londonu jer sam osetio da možemo nešto da uradimo. Stalno idemo na popbedu. Pokušaćemo i danas da pobedimo, videćemo kako će biti".

Obećanje dato menadžeru rivala Dejvidu Mojesu je ispunio.

"Dejvid Mojes je dobio vino Kuve iz podruma Palić, pomogao je i klub u tome. Obećao sam mu i ispunio. Kristijan Štrajh iz Frajburga je dobio rakiju, videćemo šta ćemo u Atinu da ponesemo", zaključio je Lazetić.

Ostavite komentar