UEFA Liga Evrope

Makabi iz Haife gosti Ren na stadionu Crvene zvezde: UEFA aminovala dogovor dva kluba

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

16.11.2023 12:29
Stadion Crvene zvezde MN Press
Stadion Crvene zvezde

Zbog ratnih dešavanja u pojasu Gaze, Beograd je već postao domaćin košarkašima Makabija iz Tel Aviva i Hapoela iz Jerusalima, a sadam će i fudbaleri Makabija iz Haife svoje domaće međunarodne utakmice igrati u prestonici Srbije, tačnije na stadionu Crvene zvezde

Takva vest stigla je jutros i sa izraelske i sa francuske strane, da bi se naknadno ispostavilo da je ceo dogovor podržala i Evropska fudbalska federacija, formalno aminovavši dogovor sa našim najtrofejnijim klubom, pa će Makabi 30. novembra u petom kolu Lige Evrope dočekati Ren na "Rajku Mitiću" (18.45).

 

 

Ekipi iz Haife to neće biti prvi susret sa našim najvećim stadionom, jer je u sezoni 2022/2023. baš na tom mestu slavila ukupnu pobedu u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona i, pod komandom sadašnjeg trenera crveno-belih Baraka Bahara, ušla u elitno kontinentalno takmičenje. 

"Biće veoma uzbudljivo vratiti se u Beograd, gde smo ispisali istoriju kada smo se kvalifikovali za Ligu šampiona posle dramatičnih 2:2 protiv Crvene zvezde", poručili su iz Makabija Haife, kom ide naruku to što će Crvena zvezda u to vreme igrati sa Jang Bojsom u Švajcarskoj. 

Izraelski predstavnik u LE za sada ima samo jedan bod u grupi F i nalazi se na zadnjem mestu, iza Rena, Viljareala i Panatinaikosa. 

Muška i ženska reprezentacija Izraela igraće utakmice kao domaćini u Felčutu u Mađarskoj. UEFA je navela da će Makabi iz Tel Aviva dve predstojeće utakmice kao domaćin odigrati na stadionu TSC-a u Bačkoj Topoli i to protiv Zorje i Genta.

 

Standings provided by Sofascore