Superliga Srbije

Šerif Endiaje centarforski adut Zvezde za Ligu šampiona: Crveno-beli dovode pojačanje iz Turske i ozbiljno ga plaćaju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.09.2023 18:06
Šerif Endiaje centarforski adut Zvezde za Ligu šampiona: Crveno-beli dovode pojačanje iz Turske i ozbiljno ga plaćaju Guliver

Ako se ne desi nešto neočekivano, Šerif Endiaje obući će uskoro dres Crvene zvezde, jer je uprava najtrofejnijeg srpskog kluba postigla usmeni dogovor sa Adanom, a i sam fudbaler iz napadačke linije turskog kluba pristao je da u finišu prelaznog roka u Srbiji stane pod trenersku komandu Baraka Bahara i preti golmanima u grupnoj fazi Lige šampiona. 

Dvadesetsedmogodišnji Senegalac važi za brzog i okretnog napadača, što je sa četiri gola potvrdio i kvalifikacijama za ovosezonsku Ligu konferencije, a dve asistencije trebalo bi da znače i da nije sebičan i ume da čita kretanje saigrača.

Prethodno je devet puta bio strelac na pozajmici u kineskom Šangaj Portu, a na privremeni rad na Dalekom istoku otišao je sa osam pogodaka na 12 mečeva za Turke. U toj evro-azijskoj zemlji nosio je još dres Geztepea, a deo karijere u Evropi proveo je u hrvatskoj Gorici i belgijskom Vesland Beverenu. 

Koliko mu sportski sektor crveno-belih veruje potvržuje i informacija da je bivši prvak Starog kontinenta i sveta pristao da njegovu slobodu plati sa 4.000.000 evra (u ratama od po 1.000.000), odnosno pristane na dodatni bonus od milion vra.

Ovo drugo, u slučaju da Endiaje u ulozi centralnog napadača i(li) polušpica opravda očeklivanja i rekordno klupsko ulaganje u njegov transfer. Pre svega u elitnom UEFA takmičenju, gde crveno-bele čekaju Mančester Siti, Jang bojs i Lajpcig.