Superliga Srbije

TV Arena sport na licu mesta: Premijerna utakmica na novom stadionu u Leskovcu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.08.2023 19:50
TV Arena sport na licu mesta: Premijerna utakmica na novom stadionu u Leskovcu TV Arena sport

Danas je Leskovac bio centar dva velika dešavanja, jedno je bila roštiljijada, a drugo, ono mnogo veće, jeste otvaranje stadiona GFK Dubočica. Naime, u pitanju je stadion koji je pored doma fudbalera Crvene zvezde i Partizana, tek treći stadion u Srbiji koji po UEFA standardima pripada četvrtoj kategoriji.

Ekipa TV Arena sport je naravno sa lica mesta ispratila premijerno predstavljanje ovog velelepnog zdanja, prilikom čega su za gledaoce naše televizije govorili sportski direktor kluba, Vladica Cekić, UEFA inspektor stadiona, Nebojša Ivković kao i generalni sekretar zajednice Prve lige Srbije, Darko Ramovš.

Na samom početku, Cekić nas je upoznao sa trenutnim, ali i dugoročnim planovima i ciljevima GFK Dubočice:

"Izborili smo plasman u Prvu ligu Srbije posle 20 godina, u tom sastavu mi imamo već nekoliko prekaljenih internacionalaca. Izneli su teret prošle godine, da smo mogli da biramo ne bismo mogli da izaberemo bolji trenutak za promociju. Doveli smo desetak iskusnih igrača sa prvoligaške i superligaške scene. Planiramo da budemo stabilan prvoligaš, ali ćemo kroz par godina pojuriti elitni rang", istakao je Cekić, pa se osvrnuo na omladinske kategorije:

 

 

"Dugo je vladao nemar u mlađim kategorijama, ali smo poslednjih četiri - pet godina posebno obratili pažnju i na taj sektor. Samim tim, rezultat je brzo stigao, evo već danas u sastavu imamo dva šesnaestogodišnjaka, jedan od njih je i u prvih 11".

Jedan od gostiju našeg studija bio je UEFA inspektor stadiona, Nebojša Ivković, koji nije krio oduševljenje stadionom u Leskovcu:

"Sistem klasifikacije stadiona, tačnije kriterijumi za ispunjenje su strogo definisani pravilima Fudbalskog saveza Srbije. Ono što je bitno i u interesu svih je da ovaj stadion dobije kategoriju 4, to je najveća kategorija u UEFI, samo je elitna kategorija iznad, u nju spadaju stadioni za finala UEFA takmičenja. Postoje tri kriterijuma za kategoriju 4. Kapacitet stadiona mora da bude iznad osam hiljada, da ima reflektore i da ima grejanje terena, kao i elektronsku kontrolu ulaska na stadion. Ima tu i stvari poput uređenosti svlačionica, sobe za prvu pomoć gledaocima, prostorije za delegate... sve  to ovaj stadion ima, a imaće i oni u Loznici i Zaječaru", istakao je Ivković.

Potom je svoje utiske izneo i generalni sekretar zajednice Prve lige Srbije, Darko Ramovš:

"Svi smo malo napeti, prvi put posle duže vremena otvaramo stadion četvrte kategorije po UEFA standardima. Oduševljen sam ovim prizorom i atmosferom. Ovakvi objekti ulivaju nadu našem fudbalu, treba nam vremena, ali infrastruktura je preduslov", podvukao je Ramovš.