Superliga Srbije

Mitrović za Arenu: Nova pozicija mi baš odgovara, Bahar je doneo novu energiju! Partizan je bolji nego prošle sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.08.2023 20:40
Mitrović za Arenu: Nova pozicija mi baš odgovara, Bahar je doneo novu energiju! Partizan je bolji nego prošle sezone MN Press

Utakmicom između Novog Pazara i IMT-a (3:4) završeno je treće kolo Mozzart Bet Superlige Srbije, nakon čega je kao i obično usledila emisija "Pregled kola", gde gledaoci svake nedelje imaju priliku da vide najbitnije detalje iz najskorijih utakmica domaćeg prvenstva.

U današnem izdanju gost u studiju TV Arena sport bio je fudbaler Crvene zvezde, Stefan Mitrović. Talentovani ofanzivac koji je uprkos pozivu kanadske reprezentacije, odabrao da brani boje Srbije:

"Napunio sam 21 godinu, polako stičem iskustvo kako u domaćem prvenstvu, tako i u Evropi. Za sada sve ide kako treba i nadamo se da ćemo nastaviti ovako. Mnogo mi znači nastup za Srbiju, bio je veliki pritisak na meni, da li ću igrati za Kanadu ili ne. Ipak, Srbija mi je u srcu i takav poziv ne može da se odbije, jako sam srećan i želim da ostavim trag kako u Zvezdi tako i u reprezentaciji", rekao je Mitrović.

Dolaskom Baraka Bahara na mesto šefa stručnog štaba crveno-belih, ekipa je promenila formaciju, a Mitrović je zaigrao na novoj poziciji i to prvi put u karijeri:

"Meni se čini da to jeste prava odluka, stvarno nam je Bahar doneo novu energiju i promenio nam mentalitet. To mi je baš trebalo i mnogo mi odgovara ta uloga 'ving beka', jeste zahtevno, ali imam mnogo više prostora, ulazim u više šansi. Na levoj strani mi više odgovara da igram jer mogu da uđem unutra na šut, mislim da sam tu opasniji. Nikada nisam igrao tu poziciju, prvi mi je put, ali mnogo mi se dopada i nadam se da će biti još bolje", istakao je Mitrović, pa se dotakao svog napretka u defanzivi:

"Nisam neki igrač koji voli da se brani, ali sada to moram. Za sada nema mnogo kritika, misim da radim dobar posao, u defanzivi sam iznenadio samog sebe. Trudim se i na treningu da to stalno bude bolje i bolje".

Potom je otkrio kakav odnos Barak Bahar ima sa svojim fudbalerima:

"Zaista odličan odnos sa igračima, dobro radimo, ne priča mnogo na terenu, gleda, analizira i više nam pomoćnici pričaju, nego sam Barak. To je njegov stil, za sada nam odgovara. Cilj je da budemo spremni kada bude najbitnije, a to je naravno Liga šampiona", rekao je Mitrović.

Partizan je u nedelju uspeo da preokrene protiv Radničkog iz Niša, inače Mitrovićevog bivšeg kluba:

"Mnogo su bolji nego prošle sezone, juče sam gledao utakmicu protiv Radničkog. Imaju novu energiju, imaju karakter da se vrate u meč i kada gube. Biće zanimljivo sa njima ove godine, Saldanja je baš dobar igrač, kvalitetan. Igrao sam protiv njega dok je nosio dres Nefčija, bez sumnje im je bio najbolji igrač", kazao je Zvezdin ofanzivac.