Superliga Srbije

Trajković pred gostovanje Partizanu: Utakmica dolazi u teškom momentu po oba tima

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

11.08.2023 22:10
Trajković pred gostovanje Partizanu: Utakmica dolazi u teškom momentu po oba tima MN Press

Trener Radničkog iz Niša, Nikola Trajković, govorio je pred susret svoje ekipe sa Partizanom, koji je na programu u nedelju od 19.30 uz direktan prenos TV Arena 1 Premium.

Kako Trajković ističe, šansu svog tima vidi u činjenici da će Partizan sigurno razmišljati o revanšu sa Sabahom, koji u Beograd dolazi sa dva gola prednosti.

"Utakmica dolazi u teškom momentu po oba tima, čak, sa nekog stanovišta težem po igrače, nego po nas. To je nešto što pokušavam da objasnim mojim fudbalerima, da mi treba da budemo rasterećeni, ne da se branimo, ali da iskoristimo taj psihološki momenat koji je na našoj strani, da prikažemo najbolji fudbal koji možemo. Ove utakmice su uvek izlog za naše igrače, svako će gledati šta to oni mogu da pruže protiv fudbalera iz naših najboljih timova. Naše je da probamo sve te stvari koje sam naveo da kanališemo u smeru da odigramo kvalitetnu utakmicu, i ofanzivno i defanzivno, da pokušamo da izvučemo dobar rezultat", istakao je strateg Radničkog.

Ipak, Trajković kaže da se podrazumeva da je Partizan favorit.

"Ako pričamo o Partizanu, Zvezdi i tim velikim klubovima, sasvim je jasno da su oni u svakom momentu favoriti. Da li meč dolazi posle nekog ovakvog poraza ili kad im sve glatko ide, mi svakako nismo neko ko treba da preti Partizanu. Ali, činjenicu da će makar delićem svojih razmišljanja oni biti na revanšu protiv Sabaha idućeg četvrtka, od koga im mnogo zavisi nastavak sezone, te da će izvršiti neke igračke rotacije, mi moramo da probamo da iskoristimo".