Superliga Srbije

TSC u pobedničkom raspoloženju ide u Bragu: Tri gola za tri boda na "Čairu"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.08.2023 19:55
TSC u pobedničkom raspoloženju ide u Bragu: Tri gola za tri boda na "Čairu" MN Press

Fudbaleri TSC-a uspeli su da zaborave na remi sa Partizanom i ne opterete previše psihu mečom u Bragi, na početku istorijske borbe kluba iz Bačke Topole za mesto u Ligi šampiona (8. avgust, 21.00), pa su u uvodnoj utakmici drugog kola Mozzart Bet Superlige Srbije savladali Radnički u njegovom Nišu - 0:2 (0:0). 

Očekivano, gosti iz Bačke Topole imali su više loptu u nogama, istina sve manje kako je odmicao meč na "Čairu", ali to im nije donelo golove, čak ni šanse iz reda kolosalnih. I do one jedne došli su na neregularan način, pa je pogodak Miloša Pantovića posle pola sata borbe sa domaćinom i tropskom vrućinom, par metara od mreže Dimitrija Stevanovića, morao biti poništen zbog prethodnog više nego očiglednog ofsajda. 

Domaćin je isprva bio povučeniji, da bi vremenom sa sve više elana i energije išao ka Veljku Iliću, pa opet su dva tima zajedno uputila svega tri šuta u okvir gola. Zato, nije manjkalo obostrane agresivnosti u duelima, što je sudiju Lazara Lukića nateralo da pokaže četiri žuta kartona za 45 minuta. 

U nastavku ista meta, isto odstojanje do 64. minuta, kada se Žarku Lazetiću isplatilo uvođenje Aleksandra Ćirkovića umesto Josipa Čaušića posle pauze. Akcija je išla po levoj strani, a pogotku letos dovedenog novajlije TSC-a prethodili su greška Aleksandra Vojnovića i pravovremeno dodavanje Milana Radina. 

Na kraju je skoncentrisani levokrilni ofanzivac, došao iz Krila Sovjetov, niskom loptom u dalji ugao iz male daljine skinuo teret sa leđa svoje ekipe (64). Njegov precizan udarac "otvorio" je izabranike Nikole Trajkovića, pa je TSC sa još dva tačna šuta iskoristio taj višak prostora. U strelce se iz igre upisao prvo, od Lokomotive iz Moskve pozajmljeni, Marko Rakonjac (84), na asistenciju pojačanja Pantovića, a onda i od Visle privremeno preuzeti Nikola Kuveljić iz slobodnog udarca (90). 

 

Mozzart Superliga, 2. kolo

Četvrtak, 3. avgust

Radnički Niš - TSC 0:3 (0:0)
/Ćirković 64, Rakonjac 84, Kuveljić 90/

Subota, 5. avgust

Javor - Novi Pazar 18.00 (TV Arena 1 Premium)
Železničar - Mladost 20.00 (TV Arena 3 Premium)
Crvena zvezda - Napredak 20.05 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja, 6. avgust

Radnički 1923 - Čukarički 17.00 (TV Arena 1 Premium)
Vojvodina – Partizan 19.00 (TV Arena 1 Premium)
IMT - Voždovac 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Ponedeljak, 7. avgust

Radnik - Spartak 18.00 (TV Arena 1 Premium)

 

Standings provided by Sofascore