Superliga Srbije

Sada i zvanično: Sejduba Suma novi fudbaler Novog Pazara

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 18:03
Sada i zvanično: Sejduba Suma novi fudbaler Novog Pazara MN Press

Nekadašnji fudbaler Partizana Sejduba Suma i zvanično je danas postao novo pojačanje Novog Pazara. Brzonogi ofanzivac prošao je lekarske preglede, a u klub sa juga Srbije stigao je iz Kuvajta, gde je prethodno igrao za istoimeni tim.

"Sejduba Suma je novi fudbaler FK Novi Pazar. Igra na pozicijama ofanzivnog veznog i krilnog fudbalera a dolazi iz FC Kuwait iz Kuvajta. Svojevremeno najskuplje pojačanje Partizana karijeru je počeo u fudbalskoj školi Ajaxa. Pored Partizana, Suma je u Evropi nastupao još i za Slovan iz Bratislave, odakle je i došao u Humsku u transferu vredom 1.650.000 evra, a još je branio boje i slovačke Nitre, Makabija iz Haife i Al Quadsie iz Kuvajta. 

 

 

U svojoj bogatoj karijeri fudbaler iz Gvineje ima skoro 40 utakmica u evropskim takmičenjima a za Partizan je nastupao na 78 mečeva i zabeležio 19 golova i 17 asistencija. Za reprezentaciju Gvineje odigrao je 37 utakmica i postigao 9 golova. 

Angažovanjem Sume FK Novi Pazar ističe ambicije da ove sezone napravi još veći uspeh a to je da pored plasmana u plej of pokuša da se plasira u neko evropsko takmičenje, koje mu je prethodne sezone za malo izmaklo", navodi se na sajtu Novog Pazara.