Superliga Srbije

Povratak Sejdube Sume u srpski fudbal: Od najskupljeg pojačanja Partizana do potpisa za Novi Pazar

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.07.2023 16:03
Povratak Sejdube Sume u srpski fudbal: Od najskupljeg pojačanja Partizana do potpisa za Novi Pazar MN Press

Opet će Sejduba Suma špartati fudbalskim terenima po Srbiji, ali ne ponovo u dresu Partizana već kao novi igrač Novog Pazara. Za najviše novca dovedeni igrač u istoriji kluba iz Humske nema klub od razlaza sa Kuvajtom, početkom prošle godine, a sada je ostalo samo da prođe lekarske preglede i zaduži opremu ekipe iz grada na Jošanici. 

Tridesetdvogodišnji veznjak imao je vrlo svetle, ali i mračne trenutke u Partizanu, u kom se zadržao od 2017. do 2021. godine, a sada bi svojim iskustvom i znanjem trebalo da pomogne Pazarcima u borbi za što viši plasman u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige Srbije. 

"Istina je, Suma i Novi Pazar su dogovorili finansijske detalje saradnje. Ostale su još samo tehnikalije. Sledeće sedmice bi Sejduba trebalo da dođe u Novi Pazar i zaduži plavi dres. Znam da je Novi Pazar veoma dobro organizovan klub, koji grabi naprad, na planu sportske infrastrukture. Predložio sam Sumi da baš tu oživi karijeru posle epizode u Kivajtu, znajući da ga čekaju sjajjni uslovi. Kad sam mu tu opciju predočio, jedino me je pitao da li je ministar i dalje u klubu. Razumljivo, mislio je na Rasima Ljajića, s kojim sam ga upoznao tokom boravka u Srbiji. Kad sam mu predočio da Rasim nije formalno u klubu, ali da obezbeđuje sponzore i dalje pomaže klubu rekao je “da”. Jednostavon, ceni trud i angažman Ljajića i zato je rešio da dođe", objasnio je u izjavi za Mozzart Sport Aleksandar Saša Bogdanović, agent 32-godišnjeg ofanzivca.

Dve strane će sklopiti ugovor do kraja sezone, koju Novi Pazar otvara sutrašnjom utakmicom sa Radničkim iz Kragujevca (18.55, TV Arena sport 2).