Superliga Srbije

Kraso pozvao navijače na duel sa Vojvodinom: Atmosfera je sjajna, jedva čekam nedelju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.07.2023 22:55
Kraso pozvao navijače na duel sa Vojvodinom: Atmosfera je sjajna, jedva čekam nedelju MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde će u nedelju od 20.00 (TV Arena 1 Premium) na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Vojvodinu u okviru prvog kola Mozzart Bet Superlige Srbije, te je upravo tim povodom Žan Filip Kraso pozvao navijače da podrže crveno-bele.

Izabranici Baraka Bahara su u poslednjoj kontrolnoj utakmici pred početak domaćeg šampionata ubedljivo savladali Fiorentinu (5:0) i tako još jednom dodatno podigli očekivanja javnosti.

Kraso je pružio sjajnu partiju koju je upotpino pogotkom koji je postigao pri rezultatu 1:0:

"Sve funkcioniše u najboljem redu, brzo sam se prilagodio na Crvenu zvezdu i mislim da će to vremenom da bude sve bolje. Oduševila me je atmosfera na stadionu, pobedili smo 5:0 Fiorentinu, ali to još uvek nije utakmica za bodove. Naravno, ako nam se ukaže prilika da postignemo pet golova Fiorentini, naravno, daćemo koliko smo u mogućnosti, ali činjenica je da ono pravo kreće u nedelju, kada se nadam da će biti pune tribine", rekao je Kraso.

Crveno-beli su osvajanjem prvog mesta prošlogodišnjeg prvenstva obezbedili učešće u grupnoj fazi Lige šampiona, čiji je žreb zakazan za 31. avgust:

"Neće biti lako da partiju protiv Fiorentine ponovimo u Ligi šampiona, u smislu rezultata, ali je cilj da budemo najbolji mogući, pa ćemo da vidimo gde će to da nas odvede. Znam da je Zvezda svojevremeno pobedila Liverpul 2:0, naravno, ne bih se bunio da budem Pavkov i srušim nekog velikana na Marakani. Protivnik koga bih želeo? Bajern Minhen, odrastao sam u Nemačkoj, simpatišem taj klub od malena", istakao je fudbaler iz Obale Slonovače.

Važan kriterijum za Krasoa pri dolasku u redove srpskog šampiona bila je i bogata klupska istorija:

"Zvezda je za mene najbolja opcija, veliki klub sa sjajnim navijačima koji igra Ligu šampiona. Uz to, Zvezda je osvojila Ligu šampiona, bitna je i istorija, znao sam da će u skladu s tim da se ovde igra napadački fudbal", rekao je Kraso, pa dodao da preferira da bude u tandemu sa još jednim igračem u napadu: 

"Stil igre mi je takav da volim da budem raznovrsan. Nemam problem ni da igram defanzivu, ni da dodajem, ni da prihvatim bilo kakvu ulogu koju mi trener nameni. Najviše volim kada imam još jednog parnjaka u napadu sa kojim mogu da kombinujem, ali nije bitno, šta god trener da kaže - igram". 

Na pitanje da li mu je draži gol ili asistencija imao je zanimljiv odgovor: 

"Volim da asistiram, ali ipak više volim da pogodim, jer onda mogu da izaberem način radovanja", kazao je Kraso, pa otkrio ko su mu fudbalski uzori:
 
"Drogba i Roben. S Drogbom delim poziciju, legenda je u Obali Slonovače, tako da, možda sam bliži njemu". 

Za kra, istakao je da slobodno vreme provodi igrajući igrice:

"U slobodno vreme radim jednostavne stvari. Gledam serije, igram igrice, provodim vreme sa ženom i detetom koji još uvek nisu u Beogradu, ali će doći, slušam muziku. Što se video igrice "Fifa" tiče, igram protiv Olanjinke i Kangve i pobeđujem ih redovno. Nemam neki tim sa kojim najviše volim da igram, ali najčešće biram Bajern", podvukao je je Kraso.