Superliga Srbije

Zvezdina nova "šestica" može da bude Uroš Račić

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

24.07.2023 11:34
Zvezdina nova "šestica" može da bude Uroš Račić MN Press

Dolaskom Uroša Kabića iz Vojvodine i današnjim povratkom Miloša Degeneka iz Kolumbusa, Crvena zvezda je zatvorila za sada 90 odsto prelaznog roka. Trener Barak Bahar traži još jednu "šesticu" zbog pomeranja Srđana Mijailovića u poslednju liniju, a rešenje bi mogao da bude - Uroš Račić (25).

Nekadašnji igrač Crvene zvezde ni posle povratka iz Brage nije u prvom planu u Valensiji. Kao reprezentativac Srbije,  vezni igrač ne želi sporednu ulogu, a sada se otvorila sjajna mogućnost da se vrati na "Marakanu" i zaigra u Ligi šampiona, a uz to ostane na oku selektora "orlova" Dragana Stojkovića.

Crveno-beli imaju dobru relaciju sa Valensijom, pokušaće da izdejstvuju pozajmicu na godinu dana iako ugovor igrača ističe na leto 2024. godine, a Španci su voljni da ga prodaju. Vrlo lako može da se dogodi da srppski šampion i otkupi bivšeg igrača kao što je to bio slučaj sa Degenkom, Boaćijem, Pešićem...

 

 

Račić je potpuno sazreo kao igrač, od leta 2018. godine kada je bio prodat Valensiji za 2,2 miliona evra nije kod svakog trenera dobijao šansu iako se radi o besprekornom profesionalcu. Za Valensiju je odigrao 70 mečeva, uz dva gola i dve asistencije, bio je na potzajmicama u Famalikau, Tenerifama i Bragi. I ostavljao je veoma dobar utisak.

U dresu Crvene zvezde na 45 mečeva postigao je tri gola, uz dve asistencije, rekli bismo da je prava "šestica" koju Bahar traži.