Superliga Srbije

Vikend za razmišljanje i odluku: Fudbalski savez Srbije još bez konačnog rešenja o broju superligaša

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2023 17:16
Vikend za razmišljanje i odluku: Fudbalski savez Srbije još bez konačnog rešenja o broju superligaša MN Press

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije nije na današnjoj sednici doneo odluku o broju i sastavu učesnika Mozzart Bet Superlige Srbije u sezoni 2023/2024, već je uzeo dodatno vreme za razmišljanje i konsultacije, pa bi tokom vikenda trebalo da budu poznate elementarne stvari u vezi organizacije novog izdanja najvišeg ranga takmičenja u zemlji. 

Sve bi bilo u redu da se FK Kolubara nije žalila Sudu za sportsku arbitražu na odluku FSS o oduzimanju devet bodova, na ime sumnji u nameštanje dve utakmice, o čemu je naš Savez obavestila Evropska fudbalska federacija. Odnosno, da pomenuto telo iz Lozane nije danas skratilo pomenutu sankciju za tri boda, što bi na osnovu plasmana u prethodnoj SLS trebalo da ostavi Lazarevčane u eliti. 

U vezi s tim najviša izvršna fudbalska vlast u državi mora da odluči hoće li šampionat brojati sadašnjih 16 ili 17 klubova i ko će sve tačno bidi deo trke za najvredniji domaći trofej. 

U ponedeljak bi svakako trebalo da bude održana sednica Zajednice klubova Mozzart Bet Superlige, na kojoj će se izvlačiti takmičarski brojevi i time odrediti kalendar takmičenja za predstojeći šampionat.