Superliga Srbije

Najbolji strelac u istoriji srpskog fudbala je slobodan: Milan Bojović vaga ponude

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.07.2023 16:47
Najbolji strelac u istoriji srpskog fudbala je slobodan: Milan Bojović vaga ponude MN Press

Milan Bojović, najbolji strelac Superlige u istoriji takmičenja, raskinuo je ugovor sa uzbekistanskim Turonom i vratio se u Srbiju sa čistim papirima

Iskusni napadač je zimus iz lučanske Mladosti, nakon 100. datog gola u domaćem šampionatu, otišao na Istok gde se kratko zadržao, a praktično po sletanju na beogradski aerodrom sačekalo ga je nekoliko ponuda. Bojovića očekivano želi nekoliko superligaša, kao i klubova iz regiona, ali za sada se nije dogovorio ni sa jednom ekipom.

S obzirom na to da dolazi iz takmičarskog ritma i iz lige koja se igra kalendarski, nekadašnji đak Partizanove akademije u punom trenažnom procesu isčekuje novi angažman.

Pored crno-belog dresa, koji je nosio kroz sve mlađe kategorije, Bojović je igrao za klub iz rodnog mesta, lučansku Mladost u tri navrata, kao i Čukarički, Vojvodinu, te grčke klubove Larisu i Panetolikos. Određeni deo karijere proveo je i u Kazahstanu i Izraelu.

Posebno impresivno u njegovoj statistici je to da je 100 golova u ligaškim utakmicama elitnog domaćeg prvenstva postigao ne nastupajući za seniorske postave Partizana ni Crvene zvezde.