Superliga Srbije

Olajinka maksimalno fokusiran: Spremamo se za Ligu šampiona, pobede su važne za samopouzdanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2023 15:09
Olajinka maksimalno fokusiran: Spremamo se za Ligu šampiona, pobede su važne za samopouzdanje MN Press

Ovoletošnje pojačanje Crvene zvezde, Piter Olajinka, istakao je da se već prilagodio na rad i rutinu srpskog šampiona. Odigrao je dve prijateljske utakmice na turniru u Rusiji protiv Zenita (2:1) i Nefčija (4:0), a sutra će protiv Fenerbahčea (18.30, TV Arena 1 Premium) upisati i svoj treći meč.

On je u razgovoru sa klupski sajt istakao da je zadovoljan kako je prihvaćen u taboru crveno-belih:

"Dobro je biti deo tima, trenirati i adaptirati se na saigrače. Za sada sve protiče u najboljem redu, tu smo jedni za druge, pričamo, družimo se. Idem dan po dan, trudim se da se što bolje međusobno upoznamo. Treninzi su vrlo zahtevni, ali navikao sam na to. Znamo da se spremamo za Ligu šampiona i samo nam je to u glavi", rekao je Olajinka, pa se osvrnuo na odigrane utakmice:

"Odigrali smo odlične utakmice, jer zahteve sa treninga prenosimo na teren. Svakodnevno treniramo kako bi igrali dobro kolektivno uz individualne kvalitete, kao što trener traži od nas. Igrali smo protiv dobrih protivnika i pobedili smo, sve ide dobro. Dobio sam mnogo pohvala od navijača, ali nažalost nisam mogao da odgovorim na sve. Sad nam sledi duel protiv odličnog rivala - ekipe Fenerbahčea, sa nestrpljenjem čekamo meč koji može da nas odvede do osvajanja turnira. Bez obzira što je faza priprema, veoma je važno da redovno pobeđujemo kako bi podigli samopouzdanje za predstojeće izazove u Ligi šampiona i prvenstvu", istakao je napadač.

Za kraj je istakao da između napornih treninga gleda da uvek nađe vremena za zabavu sa saigračima:

"U slobodno vreme igram “Fifu” sa Krasoom, a moram da priznam da je bolji. Za sada uglavnom on meni daje 'nesanicu', jer igramo pred spavanje, pa se iznerviram, ali nastojaću da i to promenimo u budućnosti", podvukao je uz osmeh Olajinka.