Superliga Srbije

Duljaj pred novu sezonu: Radićemo na afirmaciji mladih igrača

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.07.2023 20:14
Duljaj pred novu sezonu: Radićemo na afirmaciji mladih igrača MN Press

Fudbaleri Partizana trenutno se nalaze na pripremama u Slovenije, gde će šef stručnog štaba, Igor Duljaj, pokušati da unapredi igru ekipe u odnosu na prošlu godinu.

Naime, ona je objektivno bila neuspešna, s obzirom na to da su crno-beli završili kao četvrtoplasirani tim domaćeg šampionata i obezbedili samo kvalifikacije za Ligu konferencija.

Ipak, fudbal je igra u kojoj se stvari često menjaju, čemu se nada i sam Duljaj. Ideja je da priliku dobiju mladi igrači, pa su prvom timu priključeni Nemanja Trifunović, Bogdan Mirčetić, Milan Aleksić i Đorđe Mihajlović:

"Malo vremena je prošlo, oni su se priključili tek pre desetak dana i polako se privikavaju na ritam. Velika je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala, posebno na fizičkom planu. Ima vremena za njih, polako i postepeno će da se ukolope, a u nekom narednom periodu ćemo da vidimo da li ima progresa ili ne, ali verujem da će ga biti", rekao je Duljaj.

Veliko pojačanje za vezni red Partizana biće Frenk Kanute, koji bi uskoro trebalo da bude predstavljen:

"U ponedeljak će da odradi lekarske preglede u Beogradu i nadam se da će isti dan da nam se priključi na pripremama, ako ne stigne, onda je na Pohorju u utorak. Kanuteov dolazak u Partizan je siguran, razgovarali smo pre nekoliko dana i on nije sporan u ovom trenutku. Otišli su fudbaleri koji su ostavili dubok trag u Partizanu i naravno da su potrebne zamene za njih. Nikola Antić je već došao da zameni Slobodana Uroševića na poziciji levog beka. Napadača i štopera tražimo, Kanute dolazi da popuni mesto defanzivnog veziste, ali u svakom slučaju biće još pojačanja. Nema mnogo vremena, ali veoma je važno da ne srljamo u izboru igrača, iako budemo kasnili, bolje je da napravimo dobru analizu, donesemo pravu odluku i angažujemo fudbalera koji može da podigne našu igru na viši nivo", kazao je strateg crno-belih, a potom dodao:

"Nije lako, otišli su Kolorado, Traore, Andrade... Tražio sam od kluba da se nešto promeni i da dovedemo svežu krv. Želimo da imamo u timu mlade igrače, ali oni moraju da budu pokriveni iskusnijim fudbalerima, a tu ne mislim da igrače koji su na zalasku karijere, nego one od 25 do 30 godina. Voždovac je dobar primer, sedam mladih igrača u startnih 11, isto toliko na klupi i šesta pozicija u šampionatu, što je fantastično, ali Partizan to ne može da trpi. Akcenat nam je na afirmaciji mladih fudbalera, svaki put kad se stvore uslovi oni će da dobiju priliku, ali da to ne bude odmah u vatru".

Sastav Partizana je već sada u velikoj meri drugačiji, što i sam Duljaj smatra velikim rizikom:

"Rizik je ogroman. Ali, da li bi bilo fer da tražimo od Vujačića da ostane u Partizanu, pored velike ponude koje je imao? U ovom trenutku nisam mogao da mislim na sebe i da mu kažem da ne ide u Rubin. Onda u timu imate igrača koji zna da je imao dobru ponudu i možda je više nikada neće imati. Nisam mogao sebi to da dozvoli. Drago mi je zbog Igora, ali sa druge strane sam tužan jer će da se uveri kako se tamo radi i tek će onda da vidi razliku između Partizana i drugih klubova. Urošević je, takođe, dug niz godina proveo u Humskoj i svako ko izrazi želju da ode, nećemo da ga sputavamo", rekao je trener Partizana.