Superliga Srbije

Preokret Novog Pazara: Pogodak Stanojlovića za trijumf protiv TSC-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.02.2023 18:40
Preokret Novog Pazara: Pogodak Stanojlovića za trijumf protiv TSC-a MN Press

Novi Pazar se vraća u trku za Evropu, na prolećnoj premijeri i zaleđenom terenu, domaćin je golom Slobodana Stanojlovića u samom finišu pobedio trećeplasriani TSC 2:1 (0:0) i vratio se na deobu pete pozicije sa Vojvodinom i Voždovcem. Imali su gosti iz Bačke Topole prednost od 64. minuta, ali su greškama sami doprineli da domaćin napravi preokret i nanese im prvi poraz na gostovanjima tek u 20. kolu Mozzart bet Superlige. Ono što nisu uspeli Partizan i Zvezda, jeste Novi Pazar.

Teške uslove za igru imali su igrači Novog Pazara i TSC-a. Teren je bio zaleđen, sneg je povremeno padao slabijeg intenziteta, ali gledaoci nisu bili uskraćeni za otvorenu borbu bez kalkulacija. Imali su domaćini više prilika u prvom delu, već u 3. minutu Majdevac u padu nije uspeo da prosledi loptu u mrežu. Gosti su ostali bez ozbiljne prilike, a da je Bojica Nikčević bio malo koncentrisaniji mogao je da realizuje jednu od dve prilike koje je imao, mada je i golman Ilić odlično intervenisao.

Međutim, u nastavku su gosti prvi pripretili, dobili su penal, ali je sudija Šegrt pregledao snimak i utvrdio da je igrač domaćina prvi stigao do lopte u spornoj situaciji. Poništio je penal, ali su gosti ipak stigli do vođstva. Saša Jovanović je u 64. minutu pobegao odbrani i matirao je Kljajića. Napadali su domaćini, nisu odustajali i uspeli su u 80. minutu preko Bojice Nikčevića da izjednače. Hitri napadač je odlično ispratio centaršut Filipovića sa desne strane i loptu je sa druge stative ubacio u mrežu.

Velika želja domaćina da slavi na prolećnoj premijeri donela je i pobednosni gol u 89. minutu. Stanojlović, koji je branio boje TSC-a, sačekao je centaršut sa desne strane i lepim plasiranim udarcem sproveo je loptu u dalji ugao golmana Ilića. Naravno, izostalo je slavlje igrača, ali navijači su umeli da proslave trijumf u derbiju.

Mozzart Bet Superliga, 20. kolo

Petak

Kolubara – Radnik 1:0 (1:0)
/Milićević 31/

Subota

Radnički 1923 - Voždovac 0:1 (0:1)
/Pantović 31/

Radnički Niš - Mladost Lučani 1:1 (0:1)
/Pejović 46, Škrbić 90+2 - Jojić 40/

Crvena zvezda - Vojvodina 1:1 (1:1)
/Katai 29 - Kabić 24/

Spartak - Čukarički 1:3 (0:1)
/Hrstić 74 - Adžić 16p, Lučić 82,Tomović 87/

Nedelja

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)
/Diabate 61/

Novi Pazar - TSC 2:1 (0:0)
/Nikčević 80, Stanojlović 89 - S. Jovanović 64/

Mladost GAT - Javor 18.30 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore