Superliga Srbije

Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Zvezda dočekuje Čukarički

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 09:37
Mozzart Bet Superliga na TV Arena sport: Zvezda dočekuje Čukarički MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ugostiće na svom terenu Čukaričk u derbi meču 22. kola Mozzart Bet Supelrige Srbije (15, TV Arena 2 Premium).

Crvena zvezda je umela da gubi od Čukaričkog, ali na stadionu "Rajko Mitić" za bodove Čukarički je na 26 susreta ostvarila 23 pobede, dva remija a gosti sa Banovog Brda su slavili samo 26. aprila 2016. godine kada je bilo 2:1 golovima Andrije Pavlovića, sadašnjeg napadača Partizana. Od tada do danas crveno-beli su u seriji od osam pobeda na stadionu "Rajko Mitić".

Zanimljivo je da su crveno-beli dobili i poslednjih osam mečeva u Mozzart bet Superligi protiv belo-crnih, u novembru prošle godine bilo je 2:0, golovima Kataija i Kangve. Trener crveno-belih Miloš Milojević najavio je da se u tim vraćaju iskusni defanzivci Nemanja Milunović i Milan Rodić koji su bili lakše povređeni.

"Raduje nas svaki meč kod kuće, bez obzira na protivnika. I u utakmici protiv Vojvodine smo dobro igrali u prvom poluvremenu i imali možda najboljih 30 minuta u poslednje vreme, te je samo nedostajala realizacija, ali to je stvar fokusa i mirnoće. Možda bude promena u odnosu na startnu postavu sa prethodne utakmice, ali ne mnogo i značajno, tako da ne postoji potreba za prevelikom rotacijom, jer smo tek počeli prolećni deo sezone, odigrali dve utakmice, tako da nema osetnog umora. Nemamo prava za kalkulacije i razmišljanje o derbiju, ima još dosta do toga. Šampion se svakako proglašava 26. maja, a ako i pre toga obezbedimo titulu matematički, još bolje. Međutim, treba nam ozbiljnost i poštovanje prema svim rivalima, bilo da se oni zovu", kaže trener Crvene zvezde Miloš Milojević.

Čukarički je dobro startovao u prolećnom delu, pobedili su Spartak u Subotici 3:1, a posle preokreta i Radnički 1923 3:2. Ako je suditi po efikasnosti, moglo bi se očekivati da će na "Marakani" biti golova.

"U prvom meču protiv Crvene zvezde na Banovom brdu izgubili smo sa 2:0, bez ozbiljnije šanse. Bio je to možda i jedan od naših lošijih mečeva u sezoni, a sad će to biti drugačije. Zvezda jeste ubedljivo najbolji tim u Superligi, ali smo ih i previše respektovali u prvom meču. Treba da budemo rasterećeni, ali i hrabri, sa dobrom energijom, sa željom da se nadigravamo i napravimo dobar rezultat", ističe kapiten Čukaričkog Marko Docić".

Mozzart bet Superliga, 22. kolo

Petak

Mladost L - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Mirić 78 - Traore 34/

Kolubara - Voždovac 1:0 (0:0)

/Vasiljević 79/

Subota

Radnički Niš - Radnik 13.00 (TV Arena sport 10)

Crvena zvezda - Čukarički 15.00 (TV Arena Premium 2)

Napredak - Novi Pazar 17.00 (TV Arena sport 10)

Nedelja

Radnički 1923 - Javor 13.00 (TV Arena sport 3)

Mladost GAT - TSC 15.00 (TV Arena sport 4)

Spartak - Partizan 17.00 (TV Arena Premium 1)

 

Standings provided by Sofascore