Superliga Srbije

Pešić o "incidentu" posle prvog gola: Dragović mi je veliki prijatelj, bio sam pod naletom adrenalina

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

26.05.2023 20:28
Pešić o "incidentu" posle prvog gola: Dragović mi je veliki prijatelj, bio sam pod naletom adrenalina MN Press

Dvostruki strelac u finalu Kupa protiv Čukaričkog (2:1), Aleksandar Pešić, oglasio se nakon jučerašnjeg "incidenta" koji je imao sa saigračem, Aleksandrom Dragovićem.

Niški napadač je prilikom proslave prvog pogotka otrčao ka severu i skinuo dres, nakon čega je natrčao Dragović i pokušao da ga zaustavi u toj nameri, kako bi izbegao žuti karton.

Međutim, Pešić je, kako i sam kaže, bio pod naletom adrenalina i odgurnuo je saigrača od sebe:

"Želeo sam da se zahvalim navijačima i skinem dres pri proslavi prvog gola. Osetio sam nalet adrenalina i veliku dozu emocija kada sam otrčao ispred severa. Aleksandar Dragović me je u tom momentu stigao i kao pravi drug, brat i prijatelj inteligentno savetovao da to ne uradim rizikujući žuti karton. Međutim, žarko sam želeo da podelim radost sa navijačima i zato je moja reakcija bila takva. Svako ko prati Zvezdu zna kako dobra atmosfera vlada u našem timu i to je bio važan preduslov svih uspeha koje smo postigli ove takmičarske godine. Videli ste posle utakmice kako smo zajedno podelili radost na ceromoniji uručenja pehara", rekao je Pešić, pa dodao da Dragovića smatra velikim prijateljem:

"Hvala Dragoviću što je želeo da me sačuva kartona, zaista je racionalno razmišljao i znam da je želeo najbolje da uradi za mene i naš klub. Dragović je veliki profesionalac, uzor i primer svoj deci koja se bave fudbalom. Uvek stavlja interes tima ispred bilo čeka, kao i svako od nas igrača Crvene zvezde. Želeo sam da se zahvalim navijačima na pruženoj podršci i u trenucima kada me nije išlo na terenu. Moja želja je bila veća od svega pri proslavi oba gola koja sam postigao. Gest koji su ljudi videli kraj malih ekrana je samo reakcija u tom momentu kada sam želeo da podelim emocije sa zvezdašima koji su bili prisutni sa stadionu. Ponavljam još jednom - Aleksandar Dragović i ja smo veliki prijatelji, a uvek smo bili i bićemo u odličnim odnosima", podvukao je Pešić.

Podsetimo, Crvena zvezda je došla do 27. trofeja Kupa Srbije, a upisala se i u istoriju kao prvi srpski klub kome je pošlo za rukom da veže tri uzastopne "duple krune".