Superliga Srbije

Spartak slavio na "Čairu", Lučanci bolji od Javora u Ivanjici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.05.2023 20:04
Spartak slavio na "Čairu", Lučanci bolji od Javora u Ivanjici MN Press

Fudbaleri Spartaka i lučanske Mladosti napravili su veliki korak ka opstanku u eliti, posle današnjih pobeda u Nišu i Ivanjici. Subotičani su na Čairu savladali Radnički 1:0, dok je istim rezultatom Mladost bila bolje od Javora.

Od pomenutih ekipa, Subotičani se nalaze u najboljoj poziciji, pošto kolo pre kraja šampionata, imaju 38 bodova, tri više od mesta koje vodi u baraž. Lučanci i Nišlije imaju po 35 bodova, dok je Javor prvi iznad "crte" sa 34.

To znači da će Spartaku biti potreban jedan bod (Radnik) kako bi i matematički ostao u višem rangu, dok će preostali timovi tražiti spas u poslednjem kolu. Radnički će u odlučujučoj utakmici sezone igrati protiv Kolubare, Mladost iz Lučana će odmeriti snage sa istoimenom ekipom iz Novog Sada, koja je danas ispala u drugu ligu, dok će Javor tražiti šansu protiv Napretka.

Što se utakmica u Nišu i Ivanjici tiče. Utisak je da su domaće ekipe pokazale bolju sliku na terenu. Radnički je uprkos crvenom kartonu Stojanovića, napadao u drugom poluremenu i na krilima Škrbića, Marjanovića i Belakovića ozbiljno ugrozio gol Spartaka u nekoliko navrata, ali nije imao raspoloženih strelaca. Na kraju je presudio pogodak Hrstića iz 14. minuta, kada je iskoristio odbitak nakon promašenog penala.

Slična slika viđena je i u Ivanjici, gde je Javor tokom većeg dela susreta vodio glavnu priču na terenu. Kembl je naročito bio opasan po desnom krilu, gde je u nekoliko situacija ozbiljno bacio golmana Lučanaca na muke. Jamajčanin je uspeo čak i da se upiše u listu strelaca početkom drugog poluvremena, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda. U finišu je pogodio i prečku, ali su se na kraju radovali Lučanci, pogotkom Jojića u 83. minutu.

Mozzart bet Superliga, 6. kolo plej-auta:

Radnik - Kolubara 2:1 (1:1)
/Radulović 16p, Kunić 47p - Sadiković 27/

Javor - Mladost Lučani 0:1 (0:0)
/Jojić 83/

Mladost GAT - Napredak 0:0

Radnički Niš - Spartak 0:1 (0:1)
/Hrstić 14/