Superliga Srbije

Partizan nadigrao Radnički u Beogradu i ostao u igri za gornji deo tabele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.05.2023 21:26
Partizan nadigrao Radnički u Beogradu i ostao u igri za gornji deo tabele MN Press

Fudbaleri Partizana upisali su treću uzastopnu pobedu, nakon trijumfa nad Radničkim 1923 - 2:1 (1:1) u petom kolu plej-ofa. Crno-beli opravdali su ulogu favorita u Humskoj i golovima Kvinsija Meniga i Rikarda Gomeša došli do važna tri pobeda u borbi za gornje pozicije tabele.

Ovim trijumfom izabranici Igora Duljaja zadržali su nadu da će dočepati drugog mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali do tog ishoda ih čeka trnovit put, pošto dva kola pre kraja prvenstva TSC i Čukarički imaju četiri boda više.

Utakmica je počela mirno i dugo su obe ekipe odmeravale snage u Humskoj. Na startu susreta viđen je jako tvrd meč i osim nekih polu-prilika Milunovića, nije bilo većih uzbuđenja sve do 40. minuta kada je najpre Menig doveo Partizan u vođstvo, da bi samo tri minuta kasnije Kragujevačni došli do izjednačnja preko pomenutog Milunovića.
 

Za razliku od prvih 45 minuta, drugo poluvreme je bilo znatno dinamičnije i sadržajnije. Videli smo znatno veći otpor Kragujevčana, koji u Beograd nisu došli sa ciljem da samo sačuvaju gol, već i da se nadigravaju sa crno-belima. Veći deo drugog poluvremena bili su ravnopravan rival, ali je kvalitet Partizana, jednostavno presudio u nastavku meča.
 

Crno-beli su tokom drugog poluvremena bili konkretiji pred golom KragujevčanaMenig je u nekoliko navrata ozbiljno stavio na muke Lekovića, kao i Rikardo, koji se iskupio za greške u 55. minutu, kada je nakon asistencije Pantića postigao odlučujući pogodak. U nastavku meča uglavnom se igralo na sredini terena, uz nešto veću inicijativu Beorađana, koji su u 65. minutu postigli još jedan gol preko Dijabatea, ali je on poništen nakon reakcije iz VAR sobe zbog ofsajda.
 


Ne želeći da rizikuju tri boda, čime bi ugrozili i četvrto mesto na tabeli, Partizan je do poslednjeg zvižduka odlučio da spusti tempo i sačuva rezultat, a budući da nije bilo više raspoloženih strelaca u gostujućem taboru, utakmica je završena ishodom iz 55. minuta. 
 

Mozzart bet Superliga, 35. kolo plej-of

Subota

Čukarički - Novi Pazar 4:0 (1:0)
/Docić 12p, Rubežić 50ag, Aganspahić 71, Stojanović 81/

Crvena zvezda - Vojvodina 2:1 (1:0)
/Bukari 9, Kangva 90+4 - Baraj 57/

TSC - Voždovac 2:0 (0:0)
/Ratkov 74, Ilić 85/

Nedelja

Partizan - Radnički 2:1 (1:1)
/Menig 40, Rikardo 55- Milunović 43/