Superliga Srbije

Važne pobede Mladosti i Radničkog iz Niša u borbi za opstanak u Mozzart bet Superligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2023 20:12
Važne pobede Mladosti i Radničkog iz Niša u borbi za opstanak u Mozzart bet Superligi MN Press

Mladost iz Lučana i Radnički iz Niša ostvarili su veoma vredne pobede u mečevima 34. kola plej-auta Mozzart bet Superlige. Tri kola pre kraja, Lučanci su na svom terenu nadigrali Radnik 2:0 (2:0), dok su Nišlije posle tri vezana poraza dočekali prvi trijumf u doigravanju u Kruševcu protiv Napretka 2:1 (2:1).

Rekao je trener Mladosti Tomislav Sivić da će do kraja plej-auta biti veoma važno da njegov tim realizuje prilike koje stvara i nije moglo bolje da počne duel protiv Radnika. Marko Mirić je iz prve šanse zatresao mrežu, da bi na njegov pas Vladimir Silađi sa 16 metara pogodio sam ugao za prednost od 12. minuta - 2:0!

Iskusan tim Mladosti je namestio odličan defanzivan blok i uspeo da ostvari tri značajna boda. Radnik je je napadao, imao je prilike, ne i prave udarce da matira iskusnog golmana Sašu Stamenkovića.

Radnički iz Niša je posle tri uzastopna poraza u doigravanju konačno pokazao kvalitet u Kruševcu. Posle uvodnih minuta koji su pripali domaćinu, Nišlije su meč prelomile sa dva pogotka od 15. do 30. minuta. Do prednosti u 15. minutu stigli su efektnim golom bivšeg igrača Napretka Saše Marjanovića. Isksuni vezni fudbaler je sa 13 metara desnom spoljnom pogodio sam gornji suprotan ugao.

Nije gol pokrenuo igrače Napretka. Naprotiv, Nišlije su nastavile da atakuju i Miljan Škrbić je posle centaršuta Jamkama sa desne strane i sprovedene lopte glavom Cvetkovića, tehničkim udarcem zatresao mrežu.

U 39. minutu beka gostiju Vargu je lopta pogodila u ruku posle centrašuta Putinčanina i sudija Novak Simović je dosudio penal za domaćina. Međutim, posle intervencije iz VAR sobe, sudija je promenio odluku i dosudio samo korner za Napredak. Ipak, u četvrtom minutu nadoknade Nebojša Bastajić je sa desetak metara smanjio prednost gostiju.

Zaigrao je domaćin bolje u nastavku, a Đorđe Jovanović posle pasa Bastajića nije najbolje zahvatio loptu sa desetak metara, pa je golman Stevanović sprečio izjednačenje. Uspeo je Radnički da se oslobodi pritiska, ali u poslednjih 10 minuta nizali su se napadi domaćina koji je svim silama jurio izjednačenje. Zogović u 90. minutu nije imao sreće jer je sa 16 metara pogodio prečku golmana Stevanovića.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 34. kolo plej-aut

Nedelja

Mladost GAT - Spartak 1:1 (0:0)
/Milić 57 - Ado 84/

Javor - Kolubara 2:0 (1:0)
/Kembel 12, 52/

Utorak

Napredak - Radnički Niš 1:2 (0:2)
/Bastajić 45+4 - S. Marjanović 15, Škrbić 30/

Mladost Lučani - Radnik 2:0 (2:0)
/Mirić 5, Silađi 12/