Superliga Srbije

TSC grabi ka Ligi šampiona: Evrogol Ratkova iz slobodnog udarca u Kragujevcu

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

08.05.2023 17:59
TSC grabi ka Ligi šampiona: Evrogol Ratkova iz slobodnog udarca u Kragujevcu MN Press

Fudbaleri TSC-a su bili ubedljivi na gostovanju Radničkom 1923 u Kragujevcu 4:1 (2:1) u okviru četvrtog kola plej-ofa Mozzart Bet Superlige Srbije.

Izabranici Žarka Lazetića su odlično otvorili meč, te su do vođstva došli već nakon 19 minuta igre. Vasilije Đurić je načinio prekršaj unutar svog kaznenog prostora i sudija Miloš Milanović je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Ifet Đakovac i bio je precizan za 1:0.

Međutim, nekoliko minuta kasnije domaćin je stigao do izjednačenja. Luka Milunović je u 26. minutu pokazao kvalitet kojim raspolaže, kada je nakon proigravanja od strane Milutina Vidosavljevića predriblao protivničkog golmana i poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Zatim je u 32. minutu Đakovac ponovo imao šansu da sa bele tačke postigne pogodak, ali je pogodio prečku i rezultat je ostao nepromenjen sve do 42. minuta, kada je Josip Čalušić glavom nakon prekida zatresao mrežu Kragujevčana.

Pitanje pobednika je i defnitivno bilo rešeno u 59. minutu, pošto je bek gostiju, Nemanja Petrović šutirao sa distance i levom nogom pogodio unutrašnji deo stative, te je lopta završila iza leđa Stojana Lekovića.

Konačan rezultat postavio je Petar Ratkov u 84. minutu i to na kakav način! Neposredno pre toga Radnički je imao fenomenalnu priliku na drugoj strani, ali je Đorđe Maksimović pogodio stativu. U narednom napadu TSC je trčao kontru u kojoj je oboren Ifet Đakovac. Slobodan udarac izveo je mladi Ratkov i na maestralan način pogodio za konačnih 4:1.

Mozzar Bet Sueplriga, 34. kolo plej-of

Ponedeljak

Radnički 1923 - TSC 1:4 (1:2)
/Milunović 26 - Đakovac 19p, Čalušić 42, Petrović 59, Ratkov 84/

Čukarički – Vojvodina 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Voždovac – Crvena zvezda 19.00 (TV Arena 1 Premium)
Partizan – Novi Pazar 20.00 (TV Arena 1 Premium)