Superliga Srbije

Nemanja Petrović oborio na pleća Čukarički, TSC se vratio na drugo mesto!

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

27.04.2023 20:28
Nemanja Petrović oborio na pleća Čukarički, TSC se vratio na drugo mesto! MN Press

TSC je pobedio Čukarički 1:0 (0:0) u drugom derbiju 32. kola Mozzart bet Superlige i vratio se na drugo mesto. Brđani su na "Arenu" stigli sa tri boda prednosti, ali ih je domaćin nadigrao u drugom delu, pogotkom Nemanje Petrovića oborio na pleća i vratio poziciju kvalifikacije za Ligu šampiona. 

TSC i Čukarički su igrom opravdali pozicije na tabeli. Na "Areni" se igralo ofanzivno, brzo, za gol više, napadali su i jedni i drugi, tresle su se prečke, više uzbuđenja je bilo u nastavku kada je meč i rešen.

U prvom delu mreže nisu tresle pre svega jer se igralo tvrđe, nije se toliko rizikovalo. Ipak, mogli su Tomović i Badamosi da donesu gostima prednost, mogao je Ratkov da prelomi na stranu domaćina da Belić nije fenomenalno reagovao u 41. minutu, pa su zadovoljniji na odmor otišli gosti.

Prečkom Petra Ratkova posle samo dvadesetak sekundi, počeo drugi deo derbija. Saša Jovanović je ponovo sjajno centrirao a napadač TSC-a je sa desetak metara pogodio samo okvir gola. Bio je to uvod u niz prilika, dobru odbranu Belića posle šuta Ivanovića iskosa i druge prečke Ratkova u 55. minutu. 

Nisu defanzici Brđana da zaustave Sašu Jovanovića koji je prolazio po strani kao da vozi slalom, pa je posle jednog takvog i odličnog centaršuta na drugu stativu levi bek Nemanja Petrović zakucao loptu u mrežu za vođstvo domaćina.

"Pucale" su prečke u nastavku, Kovač je ispalio projektil sa preko 20 metara i lopta je "sela" na prečku! Mogao je i morao bolje Badamosi da završi dobru akciju Čukaričkog, ali sa pet metara nije najbolje zahvatio loptu. Ipak, TSC je uspeo da sačuva "minimalac" i pobedi Čukarički na svom terenu prvi put posle 2019. godine.

Mozzart Bet Superliga, 32. kolo plej-of

Sreda

Novi Pazar - Voždovac 0:1 (0:0)
/Burmaz 90+2/

Radnički 1923 - Vojvodina 2:2 (1:1)
/Milunović 6, Pecelj 54 - Čumić 18, Malbašić 88/

Partizan - Crvena zvezda 0:0

Četvrtak

TSC - Čukarički 1:0 (0:0)
/Petrović 61/