Superliga Srbije

Pomeren termin meča u Kragujevcu: Umesto u četvrtak, dva Radnička će igrati u petak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.04.2023 13:05
Pomeren termin meča u Kragujevcu: Umesto u četvrtak, dva Radnička će igrati u petak MN Press

Zajednica klubova Superlige i Prve Lige Srbije odlučila je da zbog snežnih padavina pomeri početak susreta 29. kola Mozzart Bet Superlige između Radničkog 1923 i Radničkog iz Niša za 24 časa. To znači da će se dva kluba istog imena sastati u četvrtak sa početkom u 16.00 časova, a za petak je pomeren i duel između Javora i Čukaričkog. 

Susret protiv imenjaka iz Niša za Kragujevčane je od presudnog značaja u borbi za plasman u plej-of, budući da dva kola pre kraja imaju samo bod više od Kolubare koja želi da im preotme osmu poziciju.

"Nama čitava sezona staje u ovu utakmicu. Sigurno da postoji određena doza pritiska kod igrača, ali ne u tolikoj meri da nas to nešto preterano remeti. Svi u klubu vrlo dobro znamo šta je naš cilj i maksimalno smo posvećeni njegovom ostvarenju. Činjenica je da mi sami odlučujemo o svojoj sudbini i da od nas isključivo zavisi hoćemo li igrati u plej-ofu ili ne", naglasio je šef stručnog štaba Kragujevčana Dejan Joksimović.

Govoreći o predstojećem duelu, trener gostjue ekipe Dragan Šarac je istakao da je najvažnije da se ekipa izdigne i iskupi za poraz u prethodnom kolu, koji je na "Čairu" doživela protiv Čukaričkog.

"Očekuje nas težak meč protiv ekipe koja dobro igra čitavo prvenstvo i bore se za plasman u plej-of. Mi se, sa druge strane, trenutno borimo za opstanak, te obe ekipe imaju motiva za osvajanje bodova. Na prošloj utakmici smo praktično sami sebe pobedili i primili oba pogotka iz penala. Pokušaćemo da iz ovoga izađemo jači i da probamo da u Kragujevcu odigramo znatno kvalitetnije i osvojimo bodove. Kragujevčani igraju dobar sastav, a u ovom prelaznom roku su doveli odlična pojačanja. Imaju Čolovića, Đurića, Vidosavljevića", rekao je Šarac.