Superliga Srbije

Goran Stanić, trener Čukaričkog: Čeka nas više nego ozbiljno takmičenje, borićemo se ponovo za Evropu

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

09.07.2024 15:05
Goran Stanić, trener Čukaričkog MN Press
Goran Stanić, trener Čukaričkog

Čukarički privodi kraju letnje pripreme u Sloveniji, a ako se po jutru dan poznaje pred "brđanima" je uspešna sezona. Sve utakmice izabranici Gorana Stanića odradili su na maksimalnom nivou, čak i protiv Triglava uprkos porazu 2:3. 

Trebalo bi imati u vidu da prelazni rok još uvek nije gotov i da će uprava Čukaričkog u narednom periodu dovesti sigurno levog beka Diopa iz Šarlota i dva krilna igrača. 

Uprkos tome što još uvek radi na sklapanju "mozaika", trener Goran Stanić je zadovoljan urađenim na Bledu.

TV Arena sport/FK Čukarički

Marko Docić, kapiten Čukaričkog

 

"Odigrali smo i četiri prijateljska meča, od kojih je jedan nažalost prekinut zbog loših vremenskih uslova. Ali, i tada smo popodne odradili odličan trening. Za sada sve ide po planu, vidim da je tako po igri, po fizičkoj spremi i taktičkim zahtevima, sve ide uzlaznom putanjom", rekao je Goran Stanić, trener Čukaričkog.

Prvi poraz u Sloveniji belo-crni su doživeli od najslabijeg rivala, lokalnog drugoligaša Triglava (2:3).

"Uvek volim da pobeđujem, ali utakmica protiv Triglava je došla posle zahtevnog meča protiv MTK-a, dan ranije rival nam je bila vrlo kvalitetna mađarska ekipa. Igrači su bili prilično umorni, ali bilo je dosta dobrih momenata, odrađenih stvari koje smo vežbali prethodnih dana. Jesmo izgubili, ali i u porazu može da se izvuče dosta dobroga. Rekao sam igračima da moramo da idemo dalje, da moramo da pojačamo rad. Još dosta stvari treba da se odradi i ovde na Bledu, i uopšte u poslednjoj nedelji pred početak sezone".

Pošteda za Ergelaša i analitičara

Kadrovska situacija je za sada prilično dobra, bilo je samo sitnijih povreda, odnosno pošteda.
"Štoper Luka Subotić se razboleo i vratio se u Beograd, gde će nas sačekati i priključiti se treninzima. Poštedu je, takođe zbog prehlade, dobio analitičar Nikola Đokić. Manju povredu doživeo je Mitar Ergelaš, on će uskoro biti u pogonu. Miladina Stevanovića smo pustili na nekoliko dana da ode kući, dobio je treće dete, a svi smo u Čukaričkom velika porodica, on se već vratio i ponovo je sa nama", objasnio je Stanić.

Veliki broj mladih igrača, posebno onih koji su prošle sezone nastupali u Omladinskoj ligi Srbije, ovoga puta je na pripremama sa Čukaričkim.

"Tako i treba da bude. Verujte mi, iako neka od ove dece prolaze prvi put ovako jake i organizovane pripreme, sve to odlično podnose, slobodno mogu da kažem da su bara-bar sa ostalima. Poseduju kvalitet, ali moraju da to sve potvrde uz mnogo rada na terenu. Videćemo hoće li to biti odmah, za šest meseci ili godinu dana".

Nameće se zaključak da Čukarički ne bi smeo da ima problema ako bude usvojeno pravilo o dva „bonus“ igrača.

"Čukarički sa tim nema problem i to je mnogo dobra stvar za naš klub. Imam već šest-sedam igrača za koje mislim da mogu da odgovore zahtevima superligaških mečeva".

Razmišlja Stanić već i o startu Superlige i premijernom duelu na Banovom brdu protiv niškog Radničkog.

"Naravno, sve je usmereno ka tome. Već radimo neke analize, imaju novog trenera, nov stil igre, ali spremamo tu utakmicu kao i svaku drugu, do najsitnijih mogućih detalja. Uvek je početak težak, moramo da budemo pametni i koncentrisani, moramo da radimo stvari koje budemo vežbali".

Sportski direktor Vladimir Matijašević i tehničk direktor Goran Grkinić najavili su još pojačanja u prelaznom roku, koji će trajati prilično dugo, do 15. septembra.

"Na dobrom putu smo da nas uBeogradu sačeka levi bek, ali i da dovedemo jednog „vingera“, koji nam je neophodan zbog konkurencije, ali i stila igre. Ali, to je svakako posao direktora, oni rade odlično po tom pitanju. Ovo je specifičan deo sezone, u toku je prelazni rok i može da se desi da bude odlazaka, svakako da ima interesovanja za fudbalere Čukaričkog. Ako nas neko od igrača napusti, donosićemo odluke shodno tome".

Veliki broj ekipa neće na startu igrati mečeve na svojim terenima, što može da pravi dodatni problem.

"Svi ti tereni, posebno ovi novi, su vrhunski. To može samo da nam bude alibi za nešto, ali svakako je bolje igrati na dobrim terenima. A svakako da su takvi u Leskovcu, gde smo i mi igrali, Zaječaru, Loznici, ali siguran sam i Staroj Pazovi, Senti, Bačkoj Palanci, pominju se i Gornji Milanovac, Užice".

TV Arena sport/FK Čukarički

Fudbaleri Čukaričkog, rade trenutno na Bledu 

Gotovo sve ekipe su se prilično pojačale, stiže Stanić da ispratiti prelazni rok i u drugim klubovima.

"Da ne nabrajam sad pojedinačno timove, svi su se dobro pojačali, čeka nas više nego ozbiljno takmičenje. Verujem da će se bar 50 odsto ekipa više boriti za sam vrh, ili makar ulazak u plej-of".

Boriće se Čukarički i ove sezone za Evropu.

"Čukarički teži vrhu tabele, a to su planovi ekipe svih prethodnih godina, od toga nećemo odstupati, pa dokle stignemo", zaključio je Stanić.