Superliga Srbije

Čukarički zakazao ozbiljne provere u Sloveniji, Stanić jasan: Tražio sam samo jake rivale

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 21:07
Goran Stanić i Vukašin Jovanović MN Press
Goran Stanić i Vukašin Jovanović

Fudbaleri Čukaričkog odigraće šest utakmica na pripremama na Bledu. Prvi rival ekipi sa Banovog brda biće 1. jula Celje, dok je za dva dana kasnije zakazan meč protiv Primorja.

Oba meča igraju se na Bledu od 17.30 časova. Treći meč po rasporedu je zakazan za 5. jul, kada će Čukarički igrati protiv MTK iz Mađarske (14.30,Bled). 

Poslednje tri provere biće izuzetno jake za belo-crne. Za 6. jul planiran je meč protiv Volfsbergera u Austriji (17.30), zatim sledi duel protiv Sabaha zakazan za 10. jul u Ljubljani (17.30).

 

 

Na kraju kao generalna proba zakazan je meč sa Fehervarom iz Mađarske za 11. jul u Kranjskoj Gori. 

Goran Stanić, trener Čukaričkog, istakao je da se radije što će ekipa igrati na pripremama protiv jakih rivala. 

"Zahvalio bih se vlasniku Draganu Obradoviću i direktorima na ukazanom poverenju. Čukarički je veliki klub i zna se da je svake godina prioritet gornji deo tabele i Evropa. Što se tiče igračkog kadra, imamo trojicu novjalija, biće i odlazaka, za sada mi sve deluje dobro, idemo ka tome da budemo pravi", rekao je Stanić. 

Planiraju u Čukaričkom da dovedu levog beka, već dve sezone, Nemanja Tošić nema zamenu na ovoj poziciji, pa je često morao da igra i sa lakšim povredama.

"Problem sa bekovima je svuda, pa i reprezentaciji. Čak i kada bi se sada završio prelazni rok mislim da to ne bi bio problem, jer imamo dosta igrača".

MN Press

Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog najavljuje nova pojačanja

 

Posle nekoliko sezona konstantnog igranja u Evropi, Čukarički će ove godine izostati sa evropske scene.

"Tačno, ali Čukarički uvek mora da bude u vrhu i igra Evropu. Od prvog dana priprema moramo da budemo skoncentrisani na to. Kad počne prvenstvo, nema odstupanja od tih stvar". 

Pre nego što krenu u Sloveniju, "brđani" će odigrati prijateljsku utakmicu protiv IMT-a, 26. juna na Banovom brdu, a put na Bled zakazan je za dva dana kasnije. 

"Pošteno, tražio sam da imamo jače rivale.Moramo da imamo pravu sliku. Imaćemo šet top utakmica. Znaćemo ko je gde i na tu kartu sam išao".

Došao je Stanić kao privremeno rešenje na klupu Čukaričkog, ali je dobio poverenje uprave kluba da i naredne sezone predvodi ekipu.

"Meni je to veliki motiv za rad. Sada imamo čistu situaciju, od priprema krećemo od nule. To je veliki potstrekt za dalje", zaključio je Stanić.