Superliga Srbije

Druga pobeda Radnika ove sezone: Lučanci ispustili bod u finišu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2023 18:48
Druga pobeda Radnika ove sezone: Lučanci ispustili bod u finišu MN Press

Fudbaleri Radnika savladali su na svom terenu Mladost iz Lučana 1:0 (0:0) i zabeležili tek drugu pobedu u Mozzartbet Superligi ove sezone. Posle trijumfa nad Spartakom sredinom oktobra, ekipa iz Surdulice slavila je i u 21. kolu, a do važna tri boda stigla je u finišu meča golom Andrije Radulovića iz penala.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića su na taj način upisali 11. bod u domaćem prvenstvu, gde su i dalje na začelju tabele, ali nema sumnje da će im ova pobeda mnogo značiti na psihološkom planu u nastavku sezone. Sa druge strane, Lučanci su ostali na 14. poziciji sa 18 bodova.

Od starta se videla želja domaćina, koji je uprkos velikoj inicijativi i brojnim prilikama, tek u 89. minutu uspeo da dođe do gola. Prethodno je Milan Makarić promašio jedanaesterac u finišu prvog poluvremena, kada je Nikolu Ćirkovića lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru Mladosti.

 

 

Napadač Radnika šutirao je preko gola, međutim njegovu grešku ispravio je Radulović u nastavku meča. Iako su gosti imali nekoliko polu-šansi i pogođenu stativu, večeras su se orijentisali na odbranu i mahom su tražili šansu iz kontra napada. Kada lopta nije htela u gol, odlučili su da sačuvaju bod. Međutim, izmakao im se u 89. minutu.

Naime, posle jednog ubacivanja iz ugla, Stefan Maksimović je udario loptu rukom, a sudija je odmah pokazao na "belu tačku". Odgovornost je preuzeo Radulović, koji je za razliku od Makarića savladao Željka Samčovića. Šutirao je po sred gola i doneo važna tri boda Surduličanima.

Radnik je na kraju zabeležio drugu pobedu u sezoni, a priliku za novi trijumf imaće 18. februrara protiv Radničkog u Nišu. Lučanci će dan ranije dočekati Vojvodinu i pokušati da prekinu mini seriju od dva uzastopna poraza.

Mozzart Bet Superliga Srbije, 21. kolo:

Petak 

Radnik - Mladost Lučani 1:0 (0:0)
/Radulović 89/

Čukarički - Radnički 1923 18.00 (TV Arena 1 Premium)

Subota 

TSC - Napredak 14.00 (TV Arena sport 1)

Voždovac - Crvena zvezda 14.00 (TV Arena 1 Premium)

Vojvodina - Kolubara 16.00 (TV Arena sport 7)

Partizan - Mladost GAT 18.30 (TV Arena 1 Premium)

Nedelja

Javor - Spartak 14.00 (TV Arena sport 1)

Novi Pazar - Radnički Niš 16.00 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore