Superliga Srbije

Brzonogi Anan stigao na Marakanu: Zvezda predstavila novo pojačanje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 17:18
Levi bek Ebanezer Anan potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom FK Crvena zvezda
Levi bek Ebanezer Anan potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom

Crvena zvezda nastavila je sa aktivnostima kada je u pitanju letnji prelazni rok, pa je tako danas predstavila novo pojačanje. U "Ljutice Bogdana", stigao je brzonogi Ebenezer Anan iz Gane, koji pokriva poziciju levog beka, a sa crveno-belima potpisao je ugovor na tri sezone uz opciju produženja saradnje na još godinu dana.

"Veoma sam uzbuđen i srećan što sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Drago mi je što su moje dobre partije primećene i što sam uspeo da skrenem pažnju čelnika Zvezde. Upoznat sam sa Superligom i smatram da je veoma kvalitetna, tako da se radujem tome što ću imati priliku da nastavim da igram u Srbiji. Smatram da su mi glavni aduti brzina i tehnika, kao i inteligencija sa loptom, ali mogu da napredujem u svim segmentima. Želim to i verujem u sebe", istakao je Anan za klupski sajt koji je zadužio dres sa brojem 73. 

Ebenezer Anan je rođen 21. avgusta 2002. godine u Gani, gde je i napravio prve fudbalske korake, premda je već po punoletstvu došao u Italiju. Stigao je u mladi tim Bolonje, nakon čega je išao na pozajmice u Imoleze i Novi Pazar, gde je sjajnim partijama skrenuo pažnju na sebe.

Reč je o fudbaleru koji pokriva poziciju levog beka i u martu ove godine je upisao debi u seniorskoj reprezentaciji Gane.