Superliga Srbije

Nađ i Duljaj su legende Partizana: Stanojević u superlativu prema bivšim kolegama

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.06.2024 14:50
Aleksandar Stanojević govorio na konferenciji za štampu MN Press
Aleksandar Stanojević govorio na konferenciji za štampu

Fudbalski klub Partizan promovisao je danas novog/starog trenera, Aleksandra Stanojevića, koji se posle epizode u turskom Konjasporu, vratio u Humsku gde je prethodno vodio crno-bele u dva mandata.

Na konferenciji za medije Stanojević je govorio o brojnim temama, a između ostalog osvrnuo se i na razvoj domaće lige, bonus pravilu, pitanju titule u narednoj sezoni, kao i odlasku bivših kolega Alberta Nađa i Igora Duljaja.

Podsetimo, Albert Nađ preuzeo je klupu Partizana posle odlaska Igora Duljaja u završnici sezone, gde je uspeo da zadrži crno-bele na drugom mestu tabele koje vodi u kvalifikaciju za Ligu šampiona.

"Malo mi je neprijatno da pričam o tome... Čuo sam se sa Adijem pre dva ili tri dana. Razgovarali smo oko tehničkih stvari i uvek sam tu da se savetujem. Inaće, oni su legende kluba, imam veliki respekt prema njima. Stabilizovali su ekipu u teškim trenucima, a što se tiče zvižduka navijača u pojedinim delovima sezone, ne bih da komentarišem... I meni su zviždali kada smo igrali loše", rekao je Stanojević na konferenciji za štampu i dodao se nada podršci navijača naredne sezone.

 

 

 

Osvrnuo se zatim i na bonus pravilo.

"Nisam fan bonus. Morate da date egzaktne podatke o tome, ne danas za prvenstvo koje počinje za 15 dana. Ako bonus bude igrač od 23 godine onda to nije dobro, kao i to da bonus bude stranac. Mi jesmo za to, ali neka to ide redovnim putem. Da se pripremamo za sledeću godinu. Ovako klub kupi igrača 2004. godište, a bonusi ostaju 2002. I kada nije bilo bonusa, ja sam igrao sa mladim igračima."

O potencijalnoj tituli u prvoj sezoni.

"Radimo, idemo ka tome. Pokušaćemo da napravimo pomak. Ne mogu da obećavam ništa, došao sam da budem konkurentan. Vreme će pokazati... Moramo prvo da dovedemo adekvatna pojačanja."

Izdvojio je i koju reč o razvoju srpske lige.

"Mi uvek potcenjujemo našu ligu. Bio sam u Turskoj, gde su imali manje predstavnika u Evropi od nas. Sada je naša liga dosta kvalitetnija. Imamo sjajne trenere, mlade i dobre stručnjake. Imaćemo jaku Vojvodinu i TSC, tu je i Radnički iz Kragujevca, uvek stabilni Čukarički. Sad se pojavljuje i UB sa Matićem i mislim da nam samo fali više dobrih stadiona", zaključio je Stanojević.