Superliga Srbije

Slavija sprema veliki povratak: Češki klub želi Pitera Olajinku

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

11.06.2024 13:03
Slavija iz Praga želi da vrati Pitera Olajinku MN Press
Slavija iz Praga želi da vrati Pitera Olajinku

Nakon što su ponovo ostali kratki u trci za titulu sa gradskim rivalom, Slavija iz Praga želi da vrati Pitera Olajinku, prenose češki mediji!

Prema pisanju portala "infotbal", klub iz prestonice Češke je poslao ponudu Crvenoj zvezdi pre nekoliko dana, a sada su i dobili odgovor od šampiona Srbije - Olajinka je dostupan za šest miliona evra.

Nigerijac je jedan od najboljih, ako ne i najbolji stranac koji je igrao u Slaviji. Ukupno je upisao 183 nastupa, a uz to je ubeležio 50 golova i 26 asistencija. Dobre partije su se nastavile i u Crvenoj zvezdi gde je tresao mrežu 12 puta uz sedam asistencija na 43 utakmice.

Ovo nije prvi pokušaj češkog kluba da vrati Olajinku. Bilo je pregovora između dva kluba i tokom zime, ali nije postignut dogovor. Slavija je ipak sada nešto odlučnija da vrati nekadašnjeg igrača.

 

 

Ipak, ono što predstavlja problem je visoko obeštećenje koje Crvena zvezda traži. Iz perspektive osvajača duple krune u Srbiji, Olajinka ima ugovor do 2026. godine i nema razloga da Nigerijac ode. Upravo zato je i uprava crveno-belih traži toliko obeštećenje.

Češki mediji prenose kako je šest miliona evra previše za Slaviju. U Pragu se nadaju da bi eventualni dolasci Pume i Nemanje Radonjića mogli da spuste cenu Olajinki. Nigerijac se pokazao kao bitan igrač u sistemu Vladan Milojevića, te se postavlja pitanje da li srpski strateg uopšte želi da ostane bez krilnog napadača