Superliga Srbije

Plej-aut Superlige na Areni sport: Steže se obruč, pet ekipa jure danas bodove spasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.05.2024 09:40
Fudbaleri Crvene zvezde i Voždovca u borbi za loptu MN Press
Fudbaleri Crvene zvezde i Voždovca u borbi za loptu

Važan dan za Superligaše koji se bore da sačuvaju mesto u elitnom rangu. Pretposlednje kolo domaćeg prvenstva je u toku, a od osam ekipa koje će danas izaći na teren, bodove spasa juriće čak pet timova od Voždovca, do Pančeva, pa sve do Niša.

Dakle, četiri utakmice šestog kola plej-auta biće na programu danas, a ljubitelji fudbala moćiće da ih isprate u direktnim prenosima na kanalima TV Arene sport.

Od 16 časova prenosićemo duele IMT-a i Voždovca (Arena 2 Premium), Radničkog iz Niša i Javora (AS2), kao i Železničara i Novog Pazara (A3P), dok je od 18 sati susret Radnika i Spartaka (A2P), koji nema rezultatski značaj.

Subotičani i Pazarci već su obezbedili mesto u elitnom rangu, Radnik je sa svega tri upisane pobede od starta sezone, već odavno otpisan, dok će svi ostali juriti bodove spasa.

Najteži zadatak biće pred Pančevcima, koji će protiv Pazara pokušati da nastave pobednički niz i pobegnu iz opasne zone. 

Sličan scenario je i pred Voždovčanima, koji se, poput Železničara, takođe nalaze u toj nepovoljnoj poziciji, gde ih samo pobeda od dva gola razlike protiv IMT-a, vodi iz zone baraža.

Dok bi Nišlije eventualnom pobedom u "Čairu" nad Javorom, gotovo izvesno ostali u najvišem rangu i naredne sezone.

Dakle pet ekipa je u igri. Radnički (41 bod) i IMT (38) su u najpovoljnijoj poziciji pred poslednje kolo šampionata. Ivanjičani (36) su odmah iza njih, dok su pred najvećim imperativom Voždovčani i Pančevci, koji sa 35 bodova dele 14. i 15. mesto tabele.

Standings provided by Sofascore