Superliga Srbije

Crvena zvezda rešila da otkupi Đigu: ugovor na četiri godine

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.05.2024 17:15
Naser Điga, štoper kluba iz Ljutice Bogdana MN Press
Naser Điga, štoper kluba iz Ljutice Bogdana

Fudbaleri Crvene zvezde su tek nedavno osigurali šampionsku krunu Mozzartbet Superlige Srbije, a u klubu su već počeli da razmišljaju u nadolazećem prelaznom roku. Pre svega, neophodno je zadržati neke od ključnih igrača ove sezone, a na "Rajku Mitiću" su sada "zaključali jednog" na četiri godine. 

U pitanju je mladi afrički fudbaler, Naser Điga, koji je prošlog leta pojačao crveno-bele iz Bazela kao pozajmljen igrač. U međuvremenu je igrao promenljivo, ali je pokazao dovoljno dobru igru da ga Zvezda otkupi za 2.250.000 evra, koji će biti isplaćeni kroz tri jednake rate.

Uz to, dodaje "Mozzart Sport", igrač iz Burkine Faso će imati platu od 400.000 evra u svojoj prvoj sezoni, prema novom ugovoru. 

Podsećamo, ovakakav potez prvaka Srbije se naslućivao, s obzirom da je Đigi obezbeđen srpski pasoš, kako bi mogao da nastupa kao "bonus" igrač u timu. Već tada je bilo jasno da će nekadašnji defanzivac švajvarskog kluba biti višegodišnji projekat, te da njegove najbolje partije možemo očekivati u nadolazećim godinama. 

FK Crvena zvezda

Naser Điga prilikom predstavljanja na pozajmici u crveno-belom

Ove sezone, Afrikanac je bio znatno standardniji pod komandom Baraka Bahara. Pokazao se izuzetno na "vatrenom krštenju" protiv Mančester sitija, gde je uspeo da se izbori sa Erlingom Halandom, trenutno najboljim napadačem Starog kontinenta. 

Posle nekoliko nesigurnih partija, Điga je pao u drugi plan kod Vladana Milojevića,  ali je ipak dobijao priliku da pokaže svoje umeće, čime je i zavredeo otkup. 

U narednim mesecima se očekuje da Zvezda poradi na produživanju ugovora sa Aleksandrom Dragovićem, koji je pre samo nekoliko meseci izrazio želju za odlaskom. Ipak, okolnosti su sada drugačije, tako da nikoga ne bi iznenadilo kada bi Austrijanac sa velikim fudbalskim pedigreom ostao na "Rajku Mitiću" i u poznim igračkim godinama. 

Điga je rođen u gradu Bobo Djulaso u Burkini Faso, a igrački je stasao u klubu Vitese iz svoje zemlje. Pažnju na sebe skrenuo je na Kupu afričkih nacija za igrače do 20 godina u Mauritaniji 2021. godine, posle čega je reagovao Bazel i doveo ga u svoje redove sa nepunih 19 godina. U švajcarskom klubu se nije naigrao, a prošle sezone je zabeležio 21 nastup u francuskom drugoligašu Nimu. Letos je stigao kao rešenje za poslednju liniju Crvene zvezde nakon odlaska Strahinje Erakovića u Zenit.

 

Standings provided by Sofascore