Superliga Srbije

Švajcarski "Blik" najavljuje: Zvezda otkupljuje Đigu od Bazela

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.04.2024 09:57
Naser Điga na meču sa Jang Bojsom MN Press
Naser Điga na meču sa Jang Bojsom

Naser Điga je stigao na kraju letnjeg prelaznog roka u Crvenu zvezdu iz Bazela, bio pod lupom javnosti pre svega jer u Švajcarskoj nije bio u prvom planu, ali kako je sezona odmicala dokazao je i kod trenera Baraka Bahara i kod Vladana Milojevića da je kalibar defanzivca koga srpski šampion nema.

Švajvcsrki "Blik" je najavio da će Crvena zvezda iskoristiti otkupnu klauzulu iz ugovora o pozajmici i permanentno nastaniti 21-godišnjeg reprezentativca Burkine Faso na "Marakani". 

Blik piše da nije poznata cifra za koju će mladi štoper biti otkupljen od Bazela, ali prema nekim nezvaničnim informacijama reč je o sumi od dva miliona evra (izvor Mozzart sport), a rok za izjašnjavanje je 15. maj.

Điga je ove sezone zabeležio 26 nastupa u crveno-belom dresu, među kojima je i šest utakmica po 90 minuta u Ligi šampiona, a zimus je sa nacionalnom selekcijom učestvovao na Kupu afričkih nacija, a krajem marta postigao i prvenac za Burkinu Faso. Bilo je i veoma dobrih izdanja i većih grešaka koje su svojstvene mladim igračima. Međutim, Zvezda nema tako brzog, skočnog i fizički jakog igrača i sigurno su trener Vladan Milojević, njegov stručni štab i sportski sektor srpskog šampiona procenili da bi uz letnje pripreme i dodatni rad dobili igrača kadrog da u Evropi sačuva kvalitetne napadače.

Ostaje da se vidi hoće li se pisanje Blika i obistiniti, ali negde su se takve glasine širile i iza zidina stadiona "Rajko Mitić".