Superliga Srbije

Pred četvrtfinale Kupa Srbije Igor Duljaj ističe: Voždovac ima taj dug niz bez pobede, nadam se da ga neće prekinuti baš sutra

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.04.2024 13:53
Igor Duljaj, trener Partizana MN Press
Igor Duljaj, trener Partizana

Fudbaleri Partizana sa jasnim ciljem dočekuju sutra u četvrtfinalu Kupa Srbije Voždovac u 15.00 časova, a cilj je kako je naglasio Igor Duljaj u skladu sa očekivanjima kluba, plasman u polufinale masovnijeg srpskog takmičenja. 
Voždovac ovog proleća ne igra na nivou jesenjeg dela sezone, međutim zna da iznenadi. Svestan je toga i šef struke crno-belih.

Nedavno su ova dva kluba igrala na "krovu", preciznije pre nedlju dana, a Partizan je zahvaljujući golu Aranđela Stojkovićča stigao do tri boda u nadoknadi vremena.

"Ova utakmica ima drugačiji značaj, u odnosu na prošlu nedelju. Tada su bili u pitanju bodovi, a sada ukoliko izgubite, više niste u igri za osvajanje trofeja. Teško je igrati protiv istog protivnika, u sedam dana. Dovoljno poznajemo njih, i oni nas. Voždovac mnogo dobro igra, međutim rezultati ih ne prate. Imaju taj dug niz bez pobeda, u jednom trenutku to mora da se prekine, samo se nadam da to neće biti baš protiv nas na sutrašnjoj utakmici. Naravno, mi imamo ambicije, cilj, igramo na našem stadionu", rekao je Igor Duljaj, trener Partizana. 

Osvrnuo se šef struke crno-belih i na termin. Partizan će ugostiti Voždovac od 15.00 časova, a s obzirom da je radni dan, uprava kluba odlučila je da ulaz za ovaj meč bude slobodan.

"Izuzetno nepovoljan termin, kako za navijače, tako i za igrače oba tima. Mislim da niko ne zaslužuje da igra u ovom terminu, ni Partizan, ni Crvena zvezda, ni Čukarički, ni Voždovac, ni drugi klubovi, međutim, tako je kako je. Poseta će verovatno biti manja nego uobičajeno, ali u svakom slučaju, i ovom prilikom bih želeo da pozovem, ko god može da dođe. Nama je važna svaka podrška. U svakom slučaju odličan protivnik, dosta mladih igrača, koji su željni dokazivanja, i mogu slobodno da kažem i oni imaju ambicije. Sa druge strane, imamo i mi taj neki imperativ pobede, posebno navijači Partizana, ali i svi u klubu. Videćemo kako će to izgledati sutra na terenu. Ono što je izvesno, a to je da na sutrašnjoj utakmici jedino Saldanja neće biti u protokolu, ostali su svi spremni".

Ne krije Igor Duljaj da će biti određenih promena na terenu.

"Na poslednjoj utakmici tim je izgledao drugačije u odnosu na prethodne utakmice. Sigurno će biti nekih izmena, ne zbog toga što je neko dobro ili loše igrao, nego zato što je to neophodno. Ekipa odlično radi, koga god sutra da postavim da igra neću pogrešiti, iz jednog razloga, zato što svi odlično rade na treningu, i svako treba da zasluži šansu. Biće par promena na sutrašnjoj utakmici, bez obzira što nam je utakmica takođe važna, u nedelju, ali opet ova utakmica je prioritet, tako da biće par izmena, neće biti, mogu slobodno da kažem isti sastav kao protiv Novog Pazara"

 

 

Dotakao se šef struke crno-belih i napadača Nemanje Nikolića koji je ove sezone bio uspešan kad god bi dobio priliku.

"Nikolić je izuzetno inteligentan momak, ljudi ga gledaju iz drugačijeg ugla. Pre nego što je došao u Partizan, našao sam se sa njim i želeo da popričam, da mu kažem ono kako ja njega vidim. I kada sam mu postavio pitanje, prva ili peta opcija, šta ćeš da radiš, kako vi kažete, tako da smo i tu završili naš ovaj razgovor. Svaki put, ako postoji neki problem, uvek sam otvoren da pričamo, a ne da se gledamo preko nišana. On izuzetno ceni, voli i poštuje Partizan. Naravno da mu u mnogim situacijama nije prijatno što je na klupi, ali opet, da mislim na sebe samo, igrao bi Nikolić, međutim, logika nalaže da igrač koji ima 20 godina, koji je interesantan tržištu, da mora na neki način da se istrpi. Naravno, sve ima svoje granice, Baždar kao i drugi, imaju kredit dokle može. Onog trenutka kada pređu neku crvenu liniju, ima drugih igrača koji im dišu za vrat".

 

 

Veliki je hendikep što Partizan ne može da računa na Sladanju, ali stigalo je ohrabrenje za navijače Partizana iz Humske. Brazilac bi uskoro mogao da se nađe u timu.

"Saldanja je tražio raspored utakmica do kraja prvenstva, prema onome što vidim mogao bi da igra. Verujem da će u narednih desetak dana, možda i ranije, biti sa prvim timom. Nema ni Nikole Miličića, radi sa ekipom, ali neće igrati sigurno naredne dve utakmice. Polako ulazi u ritam, u igri „deset na deset“ dobija šansu. Ne verujem da će zaigrati tokom aprila", objasnio je Duljaj.